TADIĆEVA SRAMOTA Pobegao u Rumuniju dok je takozvano Kosovo proglašavalo nezavisnost!
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

On je tako reagovao na tvrdnju Tadića da Merkel i Nemačka znaju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ruši demokratiju u Srbiji, ali da žmure zbog Kosova.

On je rekao da Srbi na KIM znaju da ih Vučić nikada neće ostaviti na cedilu i da će se uvek zalagati za njihove interese, a da to što je Tadić prošao neslavno tokom razgovora sa Merkel, otvoreno žaleći što je kancelarka pre dva dana pohvalila Srbiju i predsednika Vučića pokazuje koliko je u slučaju Tadića "potrebna jedna duboka psihoanaliza".

Foto: Printskrin Hepi TV

Petar Petković

Petković je istakao da je Tadić navikao da strani državnici sa njim razgovaraju jezikom ucena i uslovljavanja, pa mu se takav scenario priviđa i kod Vučića.

"Za razliku od davno prošlog vremena kada je on odlučivao o sudbini Srbije i srpskog naroda, naša država na čelu s predsednikom Vučićem danas vodi odgovornu nacionalnu politiku i uvaženi je sagovornik na međunarodnom polju", rekao je Petković.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Boris Tadić

On je podsetio da činjenice govore da je Tadić pobegao u Rumuniju dok je takozvano Kosovo proglašavalo nezavisnost, da su mu drugi pisali saopštenja kada se nad srpskim narodom na KiM sprovodio pogrom, da je svojom pogubnom odlukom doveo Euleks u pokrajinu, kao i da je učestvovao u legalizaciji tzv. kosovske nezavisnosti postavljanjem katastrofalnog pitanja Medjunarodnom sudu pravde u Hagu o secesiji Kosova i Metohije.

"Zato neka se okane spinova i laži i prestane da svesno potkopava spoljnopolitičku poziciju Srbije samo da bi pokušao ponovo da se dokopa vlasti", rekao je Petković.

Komentari (0)

Loading