AMERIKA UVODI NOVE SANKCIJE RUSIJI? Zaharova jasno poručila: "Mi ćemo, naravno, kao i uvek odgovoriti"
EPA

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je najavu američkih vlasti da će uvesti nove sankcije Rusiji rekavši da je "čudno što neko u Vašingtonu toliko voli trku sa preponama i to na vrtešci".

Ona je ujedno podsetila i da će ove sankcije zasigurno izazvati recipročne mere ruske strane.

– Na nezakonite sankcije SAD uvek je sledovao recipročni odgovor Rusije. Čudno je što neko u Vašigtonu toliko voli trku sa preponama i to na vrtešci – napisala je Zaharova na Telegramu.

Takođe je rekla i da je "Severni tok 2" komercijalni projekat, da su učesnici tog projekta privatni operateri i nezavisne države, a SAD pokušavaju da sankcije iskoriste kao "instrument rešavanja problema sopstvene nekonkurentnosti".

Kako je ranije najavljeno iz Bele kuće, administracija u Vašingtonu namerava da uvede nove sankcije protiv ruskih kompanija koje učestvuju u izgradnji gasovoda "Severni tok 2", a priprema i nove sankcije protiv Moskve zbog situacije oko ruskog blogera Alekseja Navaljnog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dr Milanče Mitovski

21.06.2021 07:49

OДНОСИ БЕЗ ОДНОСА? У ери наше непремостиве демократије све се развија, све тече. Што се тиче стандарда грађанки и грађана (да не прекршим Закон о родној (не)равноправности) је међу најнижим на континенту. Односи међу људе се формирају, једни са висине тачке гледишта, а други не виде хоризонте. Ти односи једносмерно су упучени на лажи, преваре и дрскости, а други односису усмерени на послушност, веровање првима, без улажења у суштини њиховог битисања. Оно што је речено са висине, речено је и тачка! ♣ Ако је продавачица љубави проститутка, мушкарац из те бранше би био, по закону о родној равноправности, проститутак. ♣ Опран веш се шири на тераси, а прљав у медијима. ♣ Неки наши вође постадоше бездушници. Где ће им душа? ♣ Разликујемо се и по статусу лопова. Лопови блиски владарима су на слободи, а они други у затвору. ♣ Онај ко не зна ништа, једино знање не можете му одузети. ♣ Сви могу да погреше, једино политичари не могу. ♣ Кажу нам, биће боље. Ми чекамо, ко би га спречавао да стигне. ♣ Данас 20. јуна, кошаркашице Србије и Црне Горе одиграше кошаркашку утакмицу. Коментарисао је заборавни Коштуница “ко је био противник Србији и Црној Гори”? ♣ Ми се држимо ЕУ као пијан плота. Схватићемо касније да су тарабе биле труле. ♣ Наша комерцијална визија је, у сваком случају, провизија!? ♣ Ако је посао забава. Чиме онда да се забаве незапослени. ♣ Агенција за борбу против корупције узела је корупцију у своје руке. ♣ Наш бизнис програм је да ништа не радимо, док не радимо. ♣ Ако је прозор био једини поглед у свет сада је On line наш главни прозор у свет. ♣ Од оног Лењиновог “Учи, учи и само учи” дошли смо до ово наше трпи, трпи и само трпи брате без бриге.