ALBANCI NAPRAVILI KARDINALNU POLITIČKU GREŠKU! Vučić: Njihovi mentori su mi rekli da ne razumeju šta Priština uopšte radi!
Tanjug/Ap

“Nastavak dijaloga je važno i teško pitanje. Bićemo spremni da razgovaramo, da uvek učestvujemo u dijalogu, ali posle ovoga što sam danas čuo, a to je agenda cele prištinske vlade, veoma sam zabrinut, jer tu nema ničeg racionalnog”, rekao je Vučić novinarima u Briselu, na pitanje kako vidi budućnost dijaloga Beograda I Prištine.

Kako je istakao, može se razgovarati sa nekim ko je na potpuno suprotnoj strain, ako se tu prepozna nešto pragmatično ili racionalno.

“Ja danas ništa slično nisam video”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je preneo I da su mu neki predstavnici zemalja koje su među prvima priznale tzv Kosovo rekli da ne to razumeju i da Priština tako samo Beogradu olakšava posao.

“U neverici sam slušao neke arugmente. To je kao kad Džaferović priča o dugovima, a kada mu zatražim da pokaže papir, da nas više ne maltretira, kada pitamo na osnovu čega dugujemo… Još nijedan papir nisam dobio”, rekao je Vučić.

ALBANCI NAPRAVILI KARDINALNU POLITIČKU GREŠKU! Vučić: Njihovi mentori su mi rekli da ne razumeju šta Priština uopšte radi!

Printscreen

 

 


Dodao je da to ne znači da smo mi “anđeli nebeski”, ali racionlano pristupamo situaciji.

“Smem da kažem narodu koliko je teška naša situacija i pozicija, a kako to drugi žele da predstave… Biće teško”, rekao je Vučić.

Upitan na čemu je danas Priština insistirala, Vučić je rekao da su prvo govorili o svim državama na Zapadnom Balkanu, na šta je on reagovao, protiveći se tome.

“Drugo pitanje je bilo vizna liberalizacija, rekli smo da nema problema, ali da ne može da piše Kosovo, jer ga ne priznajemo, ili mora da stoji sa zvezdicom. Oni neće. Oni u insistirali na nečemu što nije pisalo, da se odbija promena granica, a podrazumevaju se one granice koje su oni zamislili”, rekao je Vučić.

Kako kaže, u prvom trenutku se trudio da neslaganje objasni argumentima, a onda je shvatio da je to potpuno besmisleno.

“Onda sam se osmehivao i čekao kraj, pošto mi nije na pamet padalo da popustim oko bilo kog pitanja, jer bi to bilo gaženje Srbije, naše državnosti, građana. Nikakvo posebno junaštvo, držali smo se kako je bilo moguće”, rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
perun

17.05.2021 23:03

Nece Prisitna dijalog jer je i Albancima jasno da nemaju sanse, zato ga nisu hteli ni 1998. godine vec su krenuli u oruzani sukob podpomognuti NATO-om.

Ivana

17.05.2021 23:27

Priština ne ume da pregovora, gube podršku svih zapadnih sila. Aleksandar vučić je tu u pravu kada je to rekao. Srbija se danas cela razvija i gradi, ali hvala na avsmeu što čini za ekonomski oporavak i razvoj.

KIA

18.05.2021 06:52

Albanci ne zele da pregovoraju, gube podršku svih zapadnih sila. Aleksandar vučić je tu u pravu kada je to rekao. Srbija se danas cela razvija i gradi, ali hvala na avsmeu što čini za ekonomski oporavak i razvoj.

Аца

18.05.2021 08:30

Као одговоран председник Србије који води рачуна о свом народу да му омогући бољи живот мир и стабилност са правом је забринут са нефер понудама појединих западних моћника.Србија поштује међународно право и повељу УН о недељивости територија