Priština
Foto: Alo/Shutterstock

Kako prenosi portal Kosovo onlajn iz tamošnje tzv. Privredne komore kažu da je najveći problem za nova preduzeća pristup finansijama.

Kako navode, ima kašnjenja u javnom fondu i apeluju na tzv. vladu da deluje boljim mehanizmima kako bi se olakšali procesi za pravilno funkcionisanje privrede.

Ove podatke je prijavila tzv. Agencija za registraciju preduzeća, ali uprkos tome, tzv. Poreska uprava u tom periodu zatvorila je delatnost samo 20 preduzeća. Razlog za ovakvo stanje stvari je produženje procedura za zatvaranje aktivnosti.

Lažna država će se ubrzo suočiti i sa nedostatkom radnika, zbog masovnog egzodusa Albanaca koji je počeo 1. januara.

Da je situacija alarmnatna jasno je i po tome što je pre samo nekoliko dana predsednik Nezavisnog sindikata privatnog sektora tzv. Kosova Jusuf Azemi otkrio da je u prvih šest nedelja nakon liberalizacije viznog režima oko 150.000 radnika privatnog sektora napustilo lažnu državu, preneo je Indeks onlajn.

Iako su bila predviđanja da će 150.000 radnika otići 2024. godine, Azemi tvrdi da je ta cifra već premašena. On je istakao da će krajem marta izaći zvanična statistika, ali da su takvi podaci uznemiravajući.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Branka Black Rose: Frajer si, sa tobom bih i za džabe Celu emisiju “U RINGU” sa Brankom Black Rose možete pogledati na našem YouTube kanalu od 20 časova! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktok #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading