IZ AMERIKE STIGLA OŠTRA OPOMENA KURTIJU  Eskobar: Jednostrani potezi Prištine će imati posledice!
Foto: Alo/Printscreen

On je to rekao za Tanjug, a povodom odluke Prištine da odloži primenu uredbe tzv. CBK o zabrani dinara na KiM i istakao da bi o tim pitanjima trebalo da se komunicira sa rokovima koji ne utiču na stanovništvo.

- Mi smo spremni da pomognemo u rešavanju problema, ali Beograd i Priština moraju da se vrate dijalogu i poštuju postojeće dogovore - rekao je on, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, mnoga od tih pitanja mogla bi da se reše uspostavljanjem Zajednice srpskih opština.

Na pitanje da li je adresa za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u Briselu ili Vašingtonu, naglašava da SAD u potpunosti podržavaju dijalog pod okriljem EU, i ulažu sve naše napore da se on nastavi, kao i da je dijalog jedini kanal za rešavanje "bilateralnih pitanja".

- Naša tehnička podrška, naša ekonomska podrška, i naš politički uticaj su iza njega, jer na kraju dana, naše najveće aspiracije je da se i Kosovo i Srbija priključe Evropskoj uniji. I da u međuvremenu razviju mirne, produktivne i efikasne bilateralne odnose - rekao je Eskobar.

Eskobar je i povodom Dana državnosti Srbije rekao da mu je želja "da nastavimo sa razvijanjem prijateljstva između naše dve države.

- Uradili smo mnogo toga u protekle tri godine sa Markom Đurićem ovde i želimo da nastavimo sa tim. On je uradio mnogo toga za Srbiju i nedostajaće nam - rekao je Eskobar, koji je bio gost na prijemu koji je povodom Dana državnosti organizovala ambasada Srbije u Vašingtonu.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading