KURTI NASTAVLJA TEROR Otkriveno šta se krije iza novih hapšenja Srba
EPA

"U cilju izazivanja novih tenzija i krize na terenu, jutros je na severu Kosova i Metohije uhapšeno dvoje Srba, očigledno kao deo pretnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da pate i plate. Jasno je da je po sredi novo zastrašivanje i unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se dodaje, dvojica uhapšenih su odvedeni u nepoznatom pravcu, južno od Ibra, a Kancelarija je odmah obezbedila advokate uhapšenima koji pokušavaju da utvrde gde se oni nalaze, jer ni porodice nemaju podrobnije informacije o svojim najmilijima.

"Prvo je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Ilija Elezović, domaćin i otac koji je u teškom zdravstvenom stanju, a potom u Zvečanu Dragan Milović, bivši policajac koji su obojica zbog sukoba raseljeni i svoj mir su pronašli na severu KiM, da bi danas bili naprasno uhapšeni. Sve ovo govori u prilog tome da trenutak njihovog privođenja i novog zastrašivanja i progona Srba nije slučajno izabran baš na dan kada se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić braniti interese Srbije i čitavoj međunarodnoj zajednici predočiti važnost poštovanja međunarodnog prava i normi, ali i ugroženih prava Srba na Kosovu i Metohiji", navode iz Kancelarije za KiM.

Kako dodaju, Kancelarija će o seriji politički motivisanih hapšenja obavestiti međunarodne predstavnike i misije koji deluju na Kosovu i Metohiji.

"Jer sve što priština svakodnevno radi i čini jeste u cilju izazivanja novih tenzija i problema na terenu, zbog čega ne preza od brojnih eskalatornih poteza kojima direktno preti da uruši mir na ovim prostorima", ističu iz Kancelarije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sonja

20.09.2023 13:52

Kurti svakodnevno izaziva nova zarista sve u cilju zastrasivanje Srba na KiM,bez ikakog osnova za hapsenje