KANCELARIJA ZA KIM: Grafiti na školi u Klokotu potvrda da je osnova Kurtijeve politike mržnja prema svemu srpskom
kancelarija za KiM

"Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČК i pogrdne poruke na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj", ukazuje se u saopštenju.

Ako se oni koji pucaju na srpsku decu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, od čega treba da zaziru oni koji, sejući strah među srpskom decom zapravo žele da nateraju njihove roditelje na odlazak sa Кosova, upitali su iz Kancelarije za KiM.

Napominju i da je Кurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Кosovu omogući uslove za normalan život srpskom narodu - implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer su, dodaju, nasilje i ekstremizam, u Кurtijevom poimanju sveta, očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će "Srbi da pate i plate".

"Ovo je 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Кosovu i Metohiji od početka ove godine, i jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu koliko-toliko normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading