Zemun Zemunski kej šetnja
Alo!/Dejan Briza
Zemun Zemunski kej šetnja

Alo!/Dejan Briza

Zemun, Foto: Alo!/Dejan Briza

Za rehabilitaciju osiguranika Fond PIO ove godine će izdvojiti 417 miliona dinara, dok je suma za solidarnu pomoć sada 47 miliona

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje će u 2019. godini izdvojiti 417 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama, što je za čak 24 miliona dinara više nego prošle godine.

Pročitajte još:

Šah penzioner penzioneri Kalemegdan

Alo!/Ana Paunković

Penzioner Foto: Alo!/Ana Paunković

Međutim, Vasilije Belobrković, član Upravnog odbora Fonda PIO, potvrđuje da će za rehabilitaciju i solidarnu pomoć ugroženim penzionerima biti izdvojeno više para.

- Za društveni standard korisnika penzija u 2019. godini biće opredeljeno 464 miliona dinara, to jest 0,1 odsto izvornih prihoda Fonda. od toga će 10 odsto biti izdvojeno za socijalna davanja najugroženijim penzionerima, a ostatak od 417 miliona ide za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama - naveo je Belobrković.

Belobrković je najavio i da će uskoro biti održana sednica UO Fonda PIO na kojoj će biti utvrđeni uslovi koje penzioneri moraju da ispune da bi mogli da konkurišu za besplatnu banju, kao i na koja lečilišta mogu da računaju.