EVO DO KADA SE MOŽE PODNETI ŽALBA! Objavljene preliminarne rang-liste za upis dece u predškolske ustanove u Beogradu!
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

 

Preliminarne rang-liste za upis dece u svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda objavljene su danas, a konačne rang-liste će biti objavljene početkom jula.

- Konkurs je protekao baš kako smo i očekivali, bez ikakvih problema. Od sredine maja upisne komisije vredno su radile na formiranju preliminarnih rang lista, a do početka jula će biti formirane i konačne rang-liste koje će biti objavljene po isteku roka predviđenog za razmatranje žalbi - rekla je Čamagić.

Podnošenje žalbi do 19. juna

Roditelji će od danas do 19. juna moći da podnesu žalbe na mejl adrese predškolskih ustanova.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Tradicionalno najviše prijava bilo je za vrtiće na Novom Beogradu i Paliluli, dok je najveće interesovanje za upis dece u odnosu na broj slobodnih mesta na opštinama Voždovac i Zemun, navela je Čamagić.

Dodala je da posebno raduje činjenica da su sva deca koja su konkurisala u četiri beogradske opštine i upisana u željene vrtiće, što je rezultat proširivanja kapaciteta i otvaranja novih državnih vrtića, kao i nikada većih izdvajanja za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima.

Mi ćemo tokom leta raditi analizu pristiglih prijava i gde ima potrebe za dodatnim proširenjem kapaciteta jer mi kao osnivači predškolskih ustanova u skladu za zakonom možemo da odobrimo ustanovama da za 20 posto tamo gde je to moguće - da imaju prostornog i kadrovskog kapaciteta - odobre dodatni broj upisa, rekla je Čamagić.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading