promo
Foto: Promo/Promo

Festival koji okuplja mlade nade naše košarke traje od 7. do 9. juna, u organizaciji Udruženja „Mini basket Srbija“ pri Košarkaškom savezu Srbije. Generalni pokrovitelj manifestacije više od deceniju je kompanija NIS.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u kompaniji NIS, Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, kao i drugi gosti i ljubitelji basketa.

„Siguran sam da danas gledamo ne samo velike talente nego i buduće šampione, kako Srbije, tako i svetske. Za NIS je ovo izuzetna prilika da pokaže koliko ulažemo u razvoj dece i sporta. Danas imamo priliku da pored talenta gledamo i kako se stvara karakter i kako se u igri i u sportu sprovode prinicipi fer-pleja, a to su sve vrednosti koje podržavamo“, naveo je Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u NIS-u.

promo

Promo

 

Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, istakao je da su sva deca pobednici, jer su tu da igraju i da se druže, a Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, naglasio je značaj ovog turnira u sportu kojim se bavi čitav život i čestitao kompaniji NIS na pokazanoj društvenoj odgovornosti.

Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, naveo je da je ova godina posebna, jer je u pitanju i olimpijska godina, a zatim se zahvalio NIS-u kao generalnom sponzoru na kontinuiranoj podršci više od deceniju.


Na festivalu učestvuju 122 ekipe i skoro 2500 dece iz Srbije i regiona, koja će za tri dana turnira odigrati više od 100 utakmica. Tačmičenje se održava na šest terena u tri kategorije – 2014, 2015. i 2016. godište. Uz glavne terene na kojima se igraju utakmice, postavljen je i jedan teren sa veštačkom travom, na kome se nalazi teleskop koš i igra se mini basket 3 na 3.

U sjajnoj atmosferi druženja, navijanja i novih poznanstava, prilikom svečanog otvaranja festivala, pehari su uručeni svakom timu, a medalje su podeljene svim učesnicima manifestacije, čime je svako od njih nagrađen za timski duh i fer-plej.


Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima.

Dodatna informacija:

Kompanija NIS u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije više od deset godina pruža podršku organizaciji projekta „Mini basket Srbija“ i održavanju mini basket turnira širom naše zemlje. U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, NIS konstantno ulaže u razvoj sporta i mladih talenata, promoviše sportski duh i zdrav način života. NIS je višegodišnji partner i Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog kluba „Partizan“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading