Nevreme u Bugarskoj i Rumuniji
Foto: AP/Tanjug/Ap

Kako je istakao, osnovni pokretač hladnih i snežnih zima je baš ta sprega izmedju azorskog i sibirskog anticiklona.

Nakon oblačnog i maglovitog jutra stižu nam i sunčani intervali. Vremenska prognoza za vikend kaže da ćemo, pored sunčanih intervala, imati i slabu kišu, ali i mešovite padavine.

- Sutra posle oblačnog i maglovitog jutra, stiže smena oblačnih i sunčanih intervala, vetar slab promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 3 stepena C do 6 stepeni C. U nedelju tokom dana jače naoblačenje sa kišom na planinama snegom temperatura bez bitnije promene - najavio je meteorolog.

Istakao je da će početkom sledeće nedelje uslediti kraće otopljenje, maksimalna temperatura u postepenom porastu i kretaće se od 10C do 15C ali se očekuje povremeno i kiša. Više kiše biće u sredu i četvrtak, 13. i 14. decembra.

- Zatim od petka, 15. decembra ponovo dolazi hladan vazduh i donosi pad temperature ali i postepeni prestanak padavina jer jača greben azorskog anticiklona tako da će se vreme stabilizovati. Jutra će biti hladna sa slabim mrazem od -5C do 0C, a najviša dnevna temperatura biće od 2C do 6C. Tokom treće dekade, najverovatnije oko katoličkog Božića, 25. decembra doći će do prodora hladnog artičkog vazduha koji će osim pada temperature doneti i sneg tako da polako rastu šanse da Novu Godinu dočekamo u pravom zimskom ambijentu - zaključio je on.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading