Sneg u Beogradu
Foto: Alo/Alo

Na planinama je uveliko prisutan snežni pokrivač, dok je sneg padao i u Beogradu u sredu. Zbog snežnih padavina i niskih temperatura raste opasnost od klizavih puteva, a vozači koji nisu adekvatno opremljeni rizikuju da se suoče sa propisanim kaznama.

Za fizička lica novčane kazne iznose do 20.000 dinara, dok za pravna lica idu kazne i do 800.000 dinara. Zimske gume su najvažniji deo zimske opreme, ali nisu jedine koje su potrebne.

"Gume su prvo i osnovno, zimske su idealno rešenje, a one leto-zima su dobro rešenje za leto i zmu, a ujedno i najjeftinije, najkvalitetnije i najbezbednije. Napominjem da se najbolje performanse postižu sa zimskim, ali leto-zima gume zadovoljavaju sve uslove. Ukoliko dođe do nesreće, a nemate zimske, odnosno odgovarajuće pneumatike, onda vam osiguranje neće platiti štetu. Takođe, bitno je staviti nove metlice brisača, jer umeju da se istroše tokom letnjih dana, a i te kako je važna preglednost puta. Tu je i tečnost za odmagljivanje stakala, potom tečnost za vetrobransko staklo koje ne sme da bude na bazi alkohola jer alkohol pri isparenju ulazi u kabinu i može ga ošamutiti kao da je koristio alkohol u tečnom stanju.

zaleđena brava

Foto: Printscreen

 

 

Dobro je imati i neki strugač, ne zaboravite lance ako se krećete nepročišćenim putevima. Kablovi za struju su skoro obavezni. Nemojte da čekate rok za menjanje guma, već iskoristite ovu sedmicu, nemojte ulaziti u zimu sa letnjim gumama. Sedite u auto, a prvih par minuta dok radi iskoristite da obrišete spoljna stakla", rekao je Čedomir Brkić, trofejni srpski automobilista za Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading