Pedofil vreba decu na ulici u Temerinu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

U Temerinu se poslednjih dana odvija prava drama. Roditelji su preplašeni da im izvesni D. P. (31) ne povredi decu. Već su ga prijavili policiji zbog nedozvoljenog fotografisanja njihovih mališana i deljenja fotografija na svom javnom Fejsbuk profilu, uz komentare šta bi uradio „samo da se sretnu“.

Roditelji su ga prijavili tamošnjoj policiji, gde je i saslušan, a onda je slučaj predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je, kako je za Alo! nezvanično rečeno u PU Novi Sad, D. P. pustilo da se brani sa slobode.  

 

- D. P. je priveden i saslušan u policijskoj stanici pod optužbom da je slikao maloletnice i delio njihove fotografije, uz opise kako on izgleda, a kako one i šta bi uradio da postanu bliskiji, uključujući promene na svom fizičkom izgledu. Potom je slučaj predat tužilaštvu koje jedino može da odredi meru zadržavanja nakon isteka 48 sati ili puštanja na slobodu do utvrđivanja njegove odgovornosti. U ovom slučaju, tužilaštvo je uradilo ovo drugo. Policija skuplja dokaze, trenutno inspektori veštače njegov kompjuter kako bi pronašli dokaze. U slučaju da ih pronađu, D. P. će, kako sada stvari stoje, odgovarati za krivično delo proganjanja - naveo je naš izvor iz PU Novi Sad.

Javni apel na Fejsbuku: Pazite svoju decu!

„Želim da obavestim i upozorim sve roditelje da je manijak pušten! Uprkos očiglednim dokazima dostavljenim policiji, tužilaštvo ga je pustilo. Pazite na svoju decu.“ Ovo su juče, sa fotografijom D. P. delili mnogi građani Temerina na Fejsbuku.

 

U međuvremenu, izbezumljeni roditelji dele fotografiju D. P., kućnu adresu i apeluju na sve da ne puštaju svoju decu iz vida.

Uvidom na javni Fejsbuk profil D. P., Alo! se uverio da na njemu postoji nekoliko fotografija jedne maloletnice, kao i da je već nekoliko nedelja prati i pokušava da sazna ko je, gde živi. Tu su i brojni opisi koliko je viši od nje, da će joj, kad se sretnu, možda delovati premršavo, kao i obećanje da će se to promeniti uskoro jer će početi da vežba u teretani.

„Znam gde živi, ali možda nema 18 godina, nije kod kuće, ali je jako mlada, možda bi otac saznao da me uhvati, značilo bi da sam pedofil!“, napisao je ispod jedne od nekoliko fotografija iste devojčice.

U više navrata naveo je da misli da je reč od devojčici srpskog porekla i priznao je da je fotografije druge dece uklonio na brojne zahteve koji su mu stigli na Fejsbuk.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading