SUTRA SU DUHOVSKE ZADUŠNICE "Pogrebne usluge" imaju upozorenje za sve koji idu na groblja
Promo

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" Beograd apeluje na građane da za odlazak na groblje na Zadušnice, 3. juna, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

U subotu, 3. juna, neće biti dopušten ulaz motornim vozilima na groblja u nadležnosti JKP-a "Pogrebne usluge" Beograd od 7 do 15.30 časova. Kapije grobalja za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15.30 časova.

Na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.

Narednog dana, u nedelju, 4. juna, kapije grobalja za ulaz motornih vozila biće otvorene od 7 do 19 časova, osim na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih prevoziti besplatno. Organizovani prevoz na Zadušnice saobraćaće u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, u subotu, 3. juna, biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova, navodi se u saopštenju JKP-a "Pogrebne usluge".

Iz ovog komunalnog preduzeća takođe apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, tako da bi u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska na njih moglo doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica.

Mole se posetioci, ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, da o tome obaveste Upravu groblja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading