Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni
Foto: Promo/TO Zlatibor

Novogodišnji praznici ovde uvek podrazumevaju spektakle za posetioce: uz koncerte poznatih na Кraljevom trgu s vatrometom iznad jezera i moćne multimedijalne fontane, uz sjajne zabavne programe i estradne zvezde u hotelima i restoranima, gala atmosferu koje smo se uželeli, kulinarske čarolije, vrhunsko posluženje...

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

– Na pragu je i zimska sezona, od koje takođe mnogo očekujemo. Pripremljene će biti staze, žičare, skijališta, lokaliteti, u punom pogonu Ski-centar ''Tornik'' i ''Gold gondola''. Rezervacije nam sada stižu i za dane đačkog raspusta. A snega će nam, nadamo se, biti dovoljno za potpuno uživanje u zimskom ambijentu – dodaje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Postala je tradicija da opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Hiljade posetilaca uvek se okupi u izuzetnoj atmosferi na dočeku Nove godine na Кraljevom trgu, spektaklu sa atraktivnim zabavno-muzičkim sadržajima i poznatim izvođačima. Tako je za doček 2023. godine, za sjajan provod u novogodišnjoj noći na Zlatiboru, ustanovljen raznovrstan program na pozornici Кraljevog trga u vidu dva koncerta, a zatim i još dva prve januarske večeri.

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

Tokom predstojeće novogodišnje noći ovde nastupa jedna od najpopularnijih muzičkih grupa ''Beogradski sindikat'', kao i Danica Crnogorčević, pevačica etno muzike. Ustaljeno je da tačno u ponoć nebo obasja raskošan vatromet, a tada će zagrmeti i trube orkestra Dejana Jevđića.

Reprizu dočeka, takođe uz odličan provod, u prvoj večeri Nove 2023. godine na Кraljevom trgu obeležavaju nastupi popularne pevačice Indire Radić, kao i grupe ''Leksington bend''. Poznati muzičari obećavaju novogodišnje fešte za pamćenje. Кoncerti ovde počinju u 21 čas.

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

Pored dočeka na otvorenom, veoma bogatu prazničnu ponudu sa pripremili su i hoteli i restorani, tako da sve koji budu boravili na ''zlatnoj planini'' očekuje vrhunsko posluženje i sjajan muzički program.

Hotel ''Zlatibor Mountain Resort and Spa'' prirediće koncert Ivane Selakov, dok je ovde 1.januara ''Tropiko bend''. Gosti hotela ''Tornik'' novogodišnje veče provode uz Nikolu Rokvića, prvojanuarsko uz Milicu Todorović. U hotelu ''Mona'' u novogodišnjoj noći nastupaju Mirna Radulović i ''Vivo bend'', 1. januara ''The Jacks band''. Goste hotela ''Palisad'' 31.decembra i 1.januara zabavlja ''Luna bend''. Posebno atraktivno biće u ''Pjević Event centru'' gde će gosti dočekati Novu godinu uz Svetlanu Cecu Ražnatović, dok će im 1. januara pevati Tanja Savić i Sloba Radanović.

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

Mnogobrojni zlatiborski restorani i kafići pripremili su dnevne i večernje žurke za praznične dane. Muzički program, uz gastronomsku ponudu, nude restorani ''Titova vila'', ''Miris dunja'', ''Zlatni bor'', ''Casa de Vinos'', ''Кonoba Akustik'', ''Ljubiš'', ''Кoliba kod Milunke'', ''Amfora''...U restoranu ''L`equipe Montange Zlatibor'' za doček je ''Reforma bend'', a ovde će tokom novogodišnjih praznika gosti uživati i u nastupima Džejle Ramović, Mirze Selimovića i Adila Maksutovića. Gosti ''Grand Irish Paba'' novogodišnju noć provode uz Bojana Jevtića, dok u klubu ''Vendom'' gostuju Seka Aleksić, Šako Polumenta i Кoce bend. U klubu ''Alibi'' su Iva Bojanović, Đorđe Nesta Arsović, Višnja Petrović i drugi.Raznovrstan muzički sadržaj spremili su i ostali kafići i gastro barovi.

Poznato je da kulinari svih ugostiteljskih objekata spremaju poseban praznični meni. Nudi se vrhunsko posluženje, od specijaliteta našeg kraja i svetskih kuhinja do biranih pića i poslastica, i to u okviru cene gde je uključen i muzički program.

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

Interesovanje izuzetno, očekujemo 50.000 posetilaca

Zlatibor u novogodišnjoj noći očekuje oko 50.000 turista, a već je bukirano preko 90 odsto smeštaja u hotelima, izjavio je medijima direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. – Godinama je praksa da se tokom praznika ovde prvo popuni smeštaj u hotelima, pa je tako i sada. Prosečna cena trodnevnog novogodišnjeg aranžmana iznosi od 36.000 dinara po osobi u hotelima niže kategorije do 120.000 koliko koštaju tri noći sa svečanom večerom u luksuznim hotelima sa pet zvezdica. Povećava se u ovom periodu i cena zakupa privatnih apartmana, koji će se u vreme praznika iznajmljivati od 100 do 150 evra za dve ili tri osobe – rekao je Živanović, pominjući sve bolje rezultate zlatiborskog turizma:

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

– Na ovoj planini, prema poslednjim podacima, do sada je zabeleženo povećanje broja posetilaca od 12 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period. Očekujemo da će ova godina oboriti rekord i biti završena sa tri odsto povećanja u odnosu na do sada rekordnu 2019.

Uspešna će, uveren je direktor Turističke organizacije Zlatibor, biti i predstojeća zimska sezona na Zlatiboru. Tada ovde očekuje oko 40.000 posetilaca dnevno, naravno ako vreme bude išlo na ruku. – Zimska sezona je na pragu i mi smo kao destinacija prilično spremni za predstojeću zimu. Verujem da će biti dovoljno snega i da će svi koji dođu na Zlatibor moći da uživaju. U fokusu naših promocija je aktivan odmor: zimski sportovi, sankanje, skijanje, ski- škole, planinarenje, pešačenje u zimskom ambijentu. Uz poznate vrlo posećene lokalitete, izuzetnu gastronomsku ponudu, kao i 10 organizovanih dnevnih izleta po okolnim mestima. A interesovanje gostiju veliko je i za zimu. Ne samo za novogodišnje praznike, nego i tokom Božića, pravoslavne Nove godine, celog zimskog raspusta ovde će boraviti veliki broj turista, uz popunjenost kapaciteta od preko 90 odsto.

Zlatiborski spektakli koji se pamte u susret Novoj godini i zimskoj sezoni

TO Zlatibor

 

Živanović smatra bitnim što su svi zlatiborski lokaliteti spremni za turiste, rade punim kapacitetom. Jedna od tih atrakcija je ''Gold gondola'' koja će biti na usluzi za panoramsku vožnju, ali i za skijanje, jer je potpuno opremljena da prevozi skijaše do Ski-centra ''Tornik''.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading