STIŽE JUTARNJI MRAZ! Temperature idu u minus, košava pred vratima
Foto: ALO/Nenad Vujanović

Vreme u Srbiji

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji jutro hladno, a u toku dana sunčano i toplo. Vetar u većem delu slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od 1 na jugu i jugoistoku Srbije do 12 stepeni na jugu Banata, a najviša od 20 do 24 stepena.

Vreme u Beogradu

U Beogradu sunčano uz umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 8 do 11 stepeni, a najviša oko 23 stepena.

Prognoza za narednih sedam dana

Do 24. oktobra očekuju se hladna jutra, van košavskog područja sa kratkotrajnom maglom i minimalnom temperaturom od -2 do sedam stepeni (mestimično uz slab prizemni mraz, a ponegde se očekuje i slab mraz na dva metra visine), dok će u Vojvodini i Podunavlju usled umerenog jugoistočnog vetra jutarnje temperature biti više - od 7 do 12 stepeni. U toku dana do srede pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnim vrednostima od 21 do 25 stepeni.

U sredu posle podne i uveče prolazno umereno naoblačenje, koje će usloviti pad temperature, a tek ponegde u brdsko-planinskim predelima slabu kratkotrajnu kišu. U četvrtak hladnije sa najvišom temperaturom od 15 do 19 stepeni, a slaba, kratkotrajna kiša očekuje se još ujutro i pre podne ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od petka temperatura ponovo u porastu, a narednog vikenda prolazno naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu i lokalne pljuskove, uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Komentari (0)

Loading