KIŠA ĆE LITI KAO IZ KABLA Posle Miholjskog leta oktobar donosi nevreme i zahlađenje
Foto: Shutterstock

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je na novu vremensku prognozu i najavio da se do srede očekuje Miholjsko leto uz sunčano i relativno toplo vreme, ali i da potom sledi zahlađenje.

Oko 23. oktobra biće nakratko toplije, a zatim najverovatnije ulazimo u period čestih kiša, uz temperature oko proseka.

"Narednih 4-5 dana pod uticajem anticiklona ostaje stabilno i relativno toplo vreme. Noći će biti prohladne ali bez pojave mrazeva osim na najvišim planinama, dok bi dnevni maksimumi uglavnom bili od +16 do +22, lokalno i oko +24 stepena Celzijusa. Vetar će uglavnom biti slab, osim u košavskom području gde će biti umeren, povremeno i pojačan, jugoistočni", napisao je Čubrilo i dodao:

"U takvim uslovima u sredu sledeće nedelje treba očekivati prolazno naoblačenje, vrlo retku pojavu slabe kiše ali pojačan severni vetar i zahlađenje, tako da bi se u četvrtak maksimumi kretali od +10 do +17 stepeni Celzijusa.

 

 

Vetar bi brzo oslabio, te bi to donelo brzo noćno hlađenje i minimumi bi postali tipični za ovaj deo godine. Kretali bi se u opsegu od +1 do +8 tako da osim na planinama slabih, verovatno, prizemih mrazeva maože biti ponegde i u nizijama posebno na severu i istoku regiona", napisao je on.

Već u nedelju će sa zapada pristizati hladan front koji će doneti naoblačenje, a zapadnim i južnim predelima pojavu kiše i pljuskova.

Prva procena mogućih odlika vremena tokom zime 2023. će biti dostupna za 3-4 dana.

Najnovije vesti sa fronta pratite na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading