MPC PROPERTIES DONEO ODLUKU DA UGASI RASVETU NA FASADAMA SVOJIH OBJEKATA TOKOM NOĆI
Promo

Jedna od mera koju je ove jeseni usvojila kompanija MPC Properties kako bi doprinela smanjenju potrošnje električne energije jeste isključenje kompletne rasvete na fasadama objekata u okviru svog portfolija, koja uključuje i sve reklame i sredstva oglašavanja centara i zakupaca. Ove mere su stupile na snagu u ponedeljak, 26. sseptembra, i odnose se gašenje rasvete na fasadama šoping centara i poslovnih objekata u terminima kada sami objekti nisu u fukciji. Na šoping centrima UŠĆE Shopping Center, BEO Shopping Center, Delta City, Mercator centar i IMMO Outlet centar rasveta se gasi u 22:30h, pola sata nakon zatvaranja šoping centara, dok se rasveta na poslovnim centrima UŠĆE Tower One, UŠĆE Tower Two, Navigator Business Center 1, Navigator Business Center 2, Plaza Prima i TLD Belgrade gasi u 20h. Odluka će biti na snazi tokom poslednjeg kvartala 2022. godine, a donešena je sa ciljem da se doprinese smanjenju potrošnje električne energije, pruži podrška privredi i pokaže briga prema zajednici u izazovnom periodu.

MPC Properties je lider u izgradnji i upravljanju modernim šoping destinacijama i poslovnim centrima. Lidersku poziciju kompanija je osigurala kroz kvalitetan portfolio, dobre lokacije svojih objekata, najdužu tržišnu ekspertizu, najširu poslovnu mrežu koja uključuje više od 70 kompanija u poslovnim objektima i više od 310 brendova u šoping centrima, ali i zahvaljujući brojnim nagradama i sertifikatima koje su potvrda da se u svim poslovnim procesima primenjuju najviši svetski standardi.

MPC Properties prva je kompanija u Srbiji koja je dobila “WELL Health-Safety” sertifikat za portfolio od osam poslovnih i maloprodajnih objekata koju dodeljuje Međunarodni institut za ocenu kvaliteta boravka u zgradama (the International WELL Building Institute (IWBI)). Ovaj sertifikat potvrđuje da MPC Properties u svojim operativnim politikama upravljanja primenjuju sve neophodne standarde propisane od strane insituta kako bi se osiguralo zdravo i bezbedno okruženje.

Sertifikati su važni jer se i u samom procesu njihove primene unapređuje kvalitet objekta, a adekvatnim izborom opreme i pravilnim režimom rada tehničkih sistema postiže i optimalan komfor prostora, što dodatno doprinosi smanjenju potrošnje elektične energije i vode, smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu, smanjenju emisije štetnih gasova, smanjenju otpada i zaštiti vodotoka, ali i osigurava zdrava sredina za zaposlene i korisnike objekata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading