Mirović: Cilj nam je da kontinuiranim ulaganjem u zdravstvo dostignemo standard razvijenijih zemalja
Foto: vojvodina.gov.rs

Radovi na obnovi Klinike za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju obuhvatili su sanaciju više od 2.000 kvadratnih metara fasade, uz primenu specijalnih materijala kako bi se zadržao stari izgled objekta, kompletnu zamenu stolarije, vodovodnih instalacija i krečenje.

„U našem kliničkom centru iz godine u godinu vidi se napredak u svim segmentima rada – kako u terapijskim procedurama, gde smo pomogli nabavkom najsavremenije medicinske opreme, koju po kvalitetu možemo da merimo sa drugim kliničkim centrima u zemlji i regionu, tako i u uređenju samih objekata i klinika koje smo obnovili i doveli u kvalitetno stanje“, rekao je predsednik Mirović.

Foto: vojvodina.gov.rs

 

 

Predsednik je podsetio na to da su u proteklih šest godina obnovljene gotovo sve klinike UKCV, izrazivši očekivanje da će naredne godine početi i rekonstrukcija Klinike za urologiju i Očne klinike, te izgradnja Klinike za stomatologiju, što će, kako je naveo, zapravo biti prva faza izgradnje nove Dečje bolnice u Novom Sadu.

„Ukoliko Skupština AP Vojvodine potvrdi predlog Pokrajinske vlade, do kraja godine imaćemo i ugovor o početku rekonstrukcije objekta Kamenice 1, a nakon konstituisanja Vlade Srbije očekujemo da počne i sveobuhvatna obnova Opšte bolnice u Subotici“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade podsetivši na to da je u toku rekonstrukcija bolnice u Kikindi.

Foto: vojvodina.gov.rs

 

 

Prema Mirovićevim rečima, sve to znači da će Pokrajinska vlada i Vlada Srbije i u narednoj godini nastaviti da ulažu u unapređenje zdravstvenog sistema, te da će to i dalje biti jedan od centralnih prioriteta.

„Naša ideja je da, kontinuirano ulažući u zdravstvo, dostignemo standard razvijenijih zemalja, a to će biti jedino moguće ako najškolovaniji zdravstveni radnici nastave da primenjuju procedure i stvaraju nove kadrove, kao i da održimo pun kontinuitet ulaganja u sve segmente ove oblasti“, naveo je predsednik Mirović i ocenio da je zahvaljujući takvom pristupu naš zdravstveni sistem mnogo spremnije dočekao izazove koje je doneo virus korona.

Mirović: Novi asfalt na 5,3 kilometra ulica u opštini Titel (FOTO) - Alo.rs

Prilikom današnje posete, predsednik Mirović obišao je prostorije Klinike za medicinsku rehabilitaciju u kojima su smešteni najsavremeniji medicinski uređaji – deksa aparat, koji predstavlja zlatni standard u dijagnostikovanju osteoporoze i omogućava analizu strukture kosti nakon postavljanja proteza, čime se omogućava veći uspeh operacija i brža rehabilitacija, kao i gama kamera najnovije generacije, koja će omogućiti lekarima da sa velikom sigurnošću otkriju bolesti u najranijem stadijumu.

Foto: vojvodina.gov.rs

 

 

„Klinički centar Vojvodine zadovoljan je kontinuiranom podrškom i to pokazuje rezultatima iz prvih šest meseci rada ove godine – pruženo je više od dva i po miliona zdravstvenih usluga i sprovedeno 14.000 operativnih zahvata. To je samo deo ogromnog rada u borbi za sve pacijente i unapređenje zdravstvenog sistema Vojvodine i cele naše zemlje“, izjavila je direktorka Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading