Mirović: Novi asfalt na 5,3 kilometra ulica u opštini Titel (FOTO)
Pokrajinska vlada

- U toku su obimni radovi na rehabilitaciji 17 ulica u svim naseljenim mestima ove opštine – Titelu, Loku, Vilovu, Gardinovcima, Šajkašu i Mošorinu, što je važan projekat za sve meštane. Naredne godine izdvojićemo sredstva za drugu fazu ovog posla i nastavak radova na uređenju putne infrastrukture, kako bismo obnovili asfalt u onim ulicama u kojima je to neophodno - rekao je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, potrebno je da se u narednom periodu izdvoje veća sredstva za titelsku opštinu. Predsednik je najavio da će tokom jeseni početi radovi na rekonstrukciji, dogradnji i energetskoj sanaciji objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ u Šajkašu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojena polovina sredstava.

- Napravili smo jasan plan za ulaganja u opštinu Titel, podelili zadatke od nacionalnog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa, sa ciljem da u narednom periodu uradimo mnogo više projekata koji su od značaja za sve građane - naveo je predsednik Mirović i rekao da očekuje da nakon formiranja Vlade Srbije budu na raspolaganju i sredstva sa republičkog nivoa za izgradnju prečistača i nove škole u titelskoj opštini.

Predsednik je rekao da je u planu i rekonstrukcija Doma zdravlja u Šajkašu, ocenivši da posla ima dosta, te da su projekti spremni.

 

- Manje razvijene sredine traže posebnu pažnju i ukoliko želimo da zaustavimo migracije u Beograd i Novi Sad i istovremeno pražnjenje sela, moramo da izdvajamo više sredstava za te opštine, jer je to jedini način da sprečimo gašenje pojedinih sredina u narednim decenijama - dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić rekao je da već 30 godina nijedna ulica u toj opštini nije rehabilitovana na ovaj način.

Mirović: Novi asfalt na 5,3 kilometra ulica u opštini Titel (FOTO)

Pokrajinska vlada

 

- Ovo je samo jedan od projekata koje realizujemo uz podršku Pokrajinske vlade, jer sa našim budžetom mi to ne bismo mogli da ostvarimo - naveo je Božić.

U Titelu će novi asfalt dobiti četiri ulice u ukupnoj dužini od 1.378 metara, dok će se u Mošorinu raditi na uređenju putne mreže ukupne dužine 1.750 metara, uz šta će biti izvedeni i zemljani radovi sa priključcima u dve ulice. Pored toga, u Vilovu i Šajkašu će biti obnovljene po dve ulice u dužini od 745, odnosno 660 metara. U Loku će novi asfalt biti postavljen u jednoj ulici dugoj 380 metara, a u Gardinovcima u dve ulice ukupne dužine 370 metara.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading