NEGDE PADAVINE, NEGDE SUŠA, A STIŽE I CIKLON IZ MOLDAVIJE I RUMUNIJE Meteorolog Đorđe Đurić objavio najnoviju prognozu za naredne dane
Printskrin

"Hladni front oduvao je tokom vikenda toplotni talas sa našeg područja, ali je doneo i jake grmljavinske oluje, delovima Srbije i veoma obilne pljuskove, pri čemu je u centralnoj Srbiji i u Pomoravlju lokalno palo i preko 70 milimetara kiše za nekoliko sati, što je više od proseka za ceo jul. Na padinama Homoljskih planina palo je čak 146 milimetara kiše. Istovremeno, bilo je delova Srbije gde nije pala ni kap kiše, pa se u tim predelima katastrofalna suša nastavlja i to u najvećem delu Vojvodine", napisao je Đurić na Fejsbuku.

Dodao je da su temperature pale ispod 30 stepeni zbog hladnog fronta koji je doneo osveženje sa severa.

"Današnje jutro donelo je delovima Srbije temperature od samo 10 stepeni, na planinama i niže. Srbija će i danas i u utorak i dalje biti pod uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad Rumunije i Moldavije i pod njegovim uticajem nad Srbijom će preovladavati severno i severozapadno strujanje, pa će i dalje pristizati svežija vazdušna masa. Biće uglavnom suvo, a nakon sunčanog prepodneva, posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, pa će biti promenljivo oblačno. Povremeno će duvati jak severni i severozapadni vetar", naveo je Đurić.

Maksimalna temperatura biće danas od 27 do 31 stepeni, u Beogradu do 29, a u utorak od 29 do 33 stepena, u Beogradu do 31. Od srede će se na visini uspostaviti termički greben sa jugozapada i sa Mediterana, pa će u sklopu njega pristizati ponovo veoma topla vazdušna masa.

Pod uticajem anticiklona, očekuje se suvo, stabilno i sunčano vreme, uz slabe vetrove. Maksimalna temperatura u sredu biće od 30 do 34, u Beogradu do 32. Maksimalna temperatura u četvrtak i u subotu biće i preko 35 stepeni, a najvrelije biće u petak, uz maksimalne temperature i do 38 stepeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading