DRASTIČNA PROMENA VREMENA ZA MANJE OD 24 ČASA Od sunca do oluje i grada, evo šta kaže prognoza do kraja aprila
Printskrin

U nedelju ujutro u Srbiji vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom, a oblačnije biće samo a istoku Srbije. Tokom dana širom Srbije biće sunčano i relativno toplo za ovo doba godine, piše meteorolog Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Telegraf.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, posle podne u košavskom području u pojačanju i na jugu Banata pred kraj dana biće veoma jak. Maksimalna temperatura biće od 20 do 24°C, u Beogradu do 23°C. Najtopliji grad biće u nedelju Loznica i Valjevo sa 24°C.

S obzirom na to da se sutra u Beogradu održava maraton, meteorološki uslovi biće i više nego idealni.

Kako se sutra tokom većeg dela dana očekuje sunčano, vrednosti UV zračenja biće umerene i visoke, pa u periodu do 10 do 15 časova ne treba se izlagati suncu duže od pola sata bez adekvatne zaštite, stoji u prognozi.

- Inače, kasnije posle podne na jugu i jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom. U toku noći lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i širom severne Srbije, naročito i na području Vojvodine, a pred jutro u ponedeljak i na području Beograda, a oblačni i padavinski sistem premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji prema severoistoku - precizira Đurić.

U ponedeljak će u Srbiji biti promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje, uz grad. Biće i dalje relativno toplo, uz temperature preko 20°C.

Kišno vreme nastaviće se i tokom utorka i srede, uz pljuskove sa grmljavinom, ali će utorak doneti i pad temperature vazduha, pa će u sredu biti osetno hladnije, uz skretanje vetra na veoma jak severozapadni. Maksimalna temperatura u sredu biće od 12 do 16°C, u Beogradu do 14°C, navodi se.

- Već u sredu u severnim predelima Srbije, naročito u Vojvodini razvedravanje, pa se stabilizacija vremena od četvrtka očekuje i u ostalim predelima Srbije, uz slabljenje vetra - dodaje meteorolog.

Potom će poslednjih dana aprila uslediti porast temperatzure vazduha, ali one će biti do 20°C, što su vrednosti ispod proseka za prelaz iz aprila u maj.

Dakle, nakon sutrašnjeg pravog prolećnog dana, stiže nam pogoršanje vremena, pa se do kraja aprila nastavlja promenljivo vreme sa padavinama, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading