Problem sa mini deponijama u Pančevu
Facebook Printscreen/JKP Higijena Pančevo

Nisu retki prizori starih kauča, raspadnutih fotelja, wc-šolja, ostavljenih pored kontejnera. Građani kažu da su nesavesni građani nekada divlje deponije pravili noću, ali da sada gotovo i da nema pravila - a izgleda ni stida, saopštilo je JKP "Higijena Pančevo".

Vrlo često mogu da se vide i poluprazni ili prazni kontejneri, a oko njih gomila nabacanog đubreta.

S druge strane, kamion „autosmećar“ ne može da pokupi stari nameštaj, belu tehniku, auto-gume, sanitarije i baštenski i građevinski otpad - on služi pražnjenju kontejnera, a odvoženje tih komponenata otpada do deponije iziskuje dodatni rad radnih jedinica „Čistači“ i „Iznošenje otpada“, kao i namenska vozila, stoji u saopštenju.

Građani mogu da odnesu kabasti otpad na Staru deponiju, u Ulici Dimitrija Tucovića 135 radnim danima i vikendom do 16 sati u jesenjem i zimskom delu godine. Deponovanje je besplatno, ističu u pančevačkoj "Higijeni".

Takođe, dva puta godišnje, na proleće i jesen, po tačno utvrđenom rasporedu u svim naseljenim mestima i gradu sprovodi se velika organizovana akcija "Higijene" odvoženja kabastog otpada. 

U JKP "Higijeni" ističu da je svima cilj da grad bude čist i uređen i da će u narednom periodu pokrenuti niz akcija kako bi se broj mini-divljih gradskih deponija smanjio.

Na kraju, zahvaljuju se svim građanima koji vode računa o tome gde i kako odlažu otpad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading