GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SAOPŠTIO DIVNU VEST! Popravljen sat na "Geneks kuli" simbol Beograda
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Večeras je sat ponovo pušten u rad, a gradonačelnik Šapić je tim povodom obišao „Geneks kulu” i naglasio da investicija nije bila velika, ali da ima simbolički značaj jer je 1980. godine, kada je kula izgrađena, predstavljala paradigmu razvoja i budućnosti Beograda.

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SAOPŠTIO DIVNU VEST! Popravljen sat na

Foto: Alo.rs

 

 

 

 – Možda mlađim generacijama ovaj sat ništa ne znači, ali mojoj generaciji i starijima budi sećanja. Кada bismo dolazili u Beograd, znak da smo ušli u naš grad bilo bi da na njemu vidimo koliko je sati, stepeni i koji je dan. Bez obzira u čijem će vlasništvu biti „Geneks kula”, što je sada aktuelna tema, voleo bih da i mlađim generacijama ovaj sat bude simbol i prvo što će prepoznati po ulasku u Beograd – rekao je Šapić. 

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SAOPŠTIO DIVNU VEST! Popravljen sat na

Foto: Alo.rs

 

 

 

Ovo remek-dele moderne arhitekture projektovao je arhitekta Mihajlo Mitrović, a čine ga dve betonske kule povezane mostovnom strukturom, uz restoran na kružnom vrhu. Iznad mosta nalazi se digitalni časovnik, koji je takođe imao za cilj da naglasi futuristički pristup u projektovanju.

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SAOPŠTIO DIVNU VEST! Popravljen sat na

Foto: Alo.rs

 

 

 

Na predlog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, Vlada Srbije je pre oko godinu dana uvrstila objekat u registar kulturnih dobara Srbije.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Frljana

13.01.2023 01:58

Tako sam srećna zbog toga.Nisam mogla da spavam i normalno da živim dok je sat bio pokvaren. Sada od kada radi živim normalno.Bravo Šapiću da tebe nije bilo ništa od mog života. Ućićeš u istoriju i ostaćeš zapamćen u Beogradu po popravci tog sata.

Mirkoni

13.01.2023 02:32

A ja sam juce zakrpio carape koje nosim na pecanje. Cik objavite.

Zdravka

13.01.2023 04:22

Mogao je i ranije pošto ja kula na Novom Beogradu, a on je bio niz godina Gradonačalnik N. Beograda.

Blago Nama

13.01.2023 07:12

E ovo ce kostati srbiju barem 2 Do 5 miliona u Sapicev dzep, on Sam sebe nagradi kao i kadija sad ce PINK mesec dana da prica kako nijedna vlast Do sada nije nista uradila a od kad su dosli ovi srbija blista najjbolju u regionu i Evropi. A ne znaju da je 21 vek i da Sjenicki kraj josuvek nema vodu za pice pola Srbije nema struju i da ne nabrajam. Ovi su zavili Srbiju u crno da nas nemoze spasiti ceo svet a Sapicu hvala za Sat jer je vreme da svi gledamo u njega.