POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA Vesić uručio zahvalnice sugrađanima
BeoInfo

Vesić je ovom prilikom podsetio da je skoro dve godine prošlo otkad nas je zadesila pandemija virusa kovid 19, i da je ona pokazala koja su društva organizovana, a koja nisu.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA Vesić uručio zahvalnice sugrađanima

BeoInfo

 

"Na početku je bilo teško da se organizujemo, jer smo se suočavali sa nečim o čemu ništa nismo znali ni mi, ni lekari, ni naučnici. Nismo znali kako da se branimo i u tim prvim danima je bila važna i presudna pomoć kompanija koje su nam obezbedile maske, opremu i sve ono što tada nismo imali. Danas imamo opremu i mnogo je lakše, ali u tim prvim trenucima maske su bile vredne zlata jer ih je zaista bilo teško naći", rekao je Vesić.

On je naglasio da je Beograd uspeo da se organizuje bolje od drugih i tako pokazao da može da bude solidaran i da vodi računa o drugima.

"Ako postoji neka dobit iz nesreće, a uvek iz svake situacije u životu ima neke dobiti, to je što smo kao društvo vratili solidarnost, što smo vodili računa jedni o drugima. Nadam se da, kada sve ovo prođe, solidarnost nećemo izgubiti, jer je ona odlika jednog ljudskog društva. Srećan sam danas kada nas ima ovoliko – ne samo predstavnika kompanija nego i studenta i učenika, koji su sve vreme radili kao volonteri za naš grad, narod i zemlju. To što ste vaš sat i dan utrošili na rad u punktovima, nešto je što u životu nećete zaboraviti. Ovo pokazuje da ste odgovorni prema svom društvu, da ste svesni i da možete doprineti da društvo postane bolje", kazao je Vesić. Kako je rekao, iz tog razloga je odlučeno da kao vaš grad zahvalimo svakom od vas, jer ste pokazali da želite da učestvujete u društveno odgovornim akcijama.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA Vesić uručio zahvalnice sugrađanima

BeoInfo

 

"Nadam se da će tako biti i ubuduće i šta god da se desi, da ćemo imati solidarnosti i pomagati jedni drugima. To što su se mladi odlučili da u ovo vreme, kada se, nažalost, društvene vrednosti ne promovišu mnogo, učestvuju u radu punktova i pomažu ljudima, govori o tome da su oni dobri ljude. Znam da niste radili zbog zahvalnica i poklona i zato smo želeli da vam pokažemo da mi kao grad vodimo računa o tome. U našem društvu smo izgubili obavezu da zahvalimo kada neko nešto dobro uradi. Vi ste uradili sjajnu stvar i zato želim da vam zahvalim u ime Grada Beograda i svih Beograđana. Iako još nismo pobedili pandemiju, nadam se da ćemo uskoro izaći na kraj s njom", objasnio je Vesić. Kada je u pitanju vakcinacija trećom dozom, dodao je i to da će danas trećina Beograđana biti zaštićena.

"To je više od 33,33 odsto, odnosno više od 460 hiljada ljudi. Kada je u pitanju prva doza, imaćemo 62,5 odsto vakcinisanog stanovništva, što je skoro 865 hiljada ljudi, dok se drugom dozom približavamo broju od 61 odsto građana. Srećan sam i zahvalan Beograđankama i Beograđanima, jer su pokazali da su najodgovorniji u Srbiji, s obzirom na to da imamo najviše vakcinisanih. Zato smo veliki broj ljudi spasili i zaštitili živote. Ali, da bismo dobili ovu bitku do kraja, potrebno je da se svi vakcinišemo. Iz tog razloga mladi treba da razgovaraju sa svojim vršnjacima i da ih ubede da se vakcinišu, jer je to jedini način da se sačuvaju ljudski živote", rekao je Vesić.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA Vesić uručio zahvalnice sugrađanima

BeoInfo

 

On je naglasio da imunizacija ne znači da ne možemo dobiti virus, već da nam ona pomaže da ne završimo na respiratoru i da najveći broj slučajeva ne završ smrtnim ishodom.

"Nažalost, svako od nas u svojoj porodici i bližem okruženju ima nekoga koga je u ove dve godine izgubio. To je nešto što nas podseća da virus nije šala, da je prisutan i da moramo da budemo odgovorni prema sebi, porodici, prijateljima i društvu. Ova svečanost je upriličena samo da vama kažemo hvala, da kažemo da se vaš rad nije zaboravio i da ste vi primer našem društvu", zaključio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading