10 GODINA NIJE IMAO ADEKVATAN BORAVAK ZA DECU Radovi u vrtiću "Lipa" na Dorćolu privode se kraju
Printscreen

Radovi na uređenju dvorišta, privode se kraju, a Gradska opština Stari grad za to je izdvojila 2 miliona i 480 hiljada dinara.

- U septembru mesecu obećali smo da ćemo urediti igralište u vrtiću "Lipa", a danas ulazimo u tu završnu fazu, kada su stigle nove sprave koje će zameniti stare dotrajale. Imamo postavljanje potpuno novog mobilijara, imaćemo klackalice, tobogane, ljuljaške, kule, viseće mostove, sve ono što je najmlađima važno za njihov pravilan razvoj i za njihovu bezbedu igru - izjavio je predsednik opštine Stari grad, Radoslav Marjanović.

Sve nove sprave urađene su prema propisanim bezbednosnim standardima, te će novo igralište vrtića u potpunosti ispoštovati Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta. Sav mobilijar urađen je od drvenih i metalnih delova, od armiranog poliestera, trajan je i apsolutno bezbedan. Predviđena je i gumena podloga, koja je, takođe, jedan od preduslova bezbednosti dece.

Zamenik direktora PU "Dečji dani", Bojan Kiš, istakao je da se ovo dvorište posle dužeg vremenskog perioda konačno obnavlja zahvaljujući Gradskog opštini Stari grad.

- Dvorište se adaptira, u toku je postavljanje sprava koje su po evropskim standardima i koje su bezbedne za decu, tako da će se na jedan adekvatan način podsticati i fizički razvoj dece, kao i razvoj u drugim aspektima - rekao je Kiš.

Kako je najavio predsednik opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, uređenje ovog dvorišta predstavlja početak, jer je za sledeću godinu planirano veće ulaganje za adaptaciju dvorišta vrtića na Starom gradu. On je posebno istakao važnost ovakvih radova, ali i to da često dolaze na inicijativu roditelja.

- Već sledeće godine nastavićemo sa većim ulaganjem u dvorišta vrtića i još jedanput se zahvaljujem i predškolskoj ustanovi, ali i svim građanima koji su inicirali da ovo zajedno uradimo - naglasio je Marjanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading