Udruženo za sigurnu budućnost naših najmlađih sugrađana
Foto: privatna arhiva

Zagađenje vazduha koje je prisutno na čitavoj planeti značajan je faktor rizika za brojne bolesti, a među njima prednjače respiratorne infekcije. Dobar primer kako lokalna samouprava i privatni sektor mogu zajedno da rade na poboljšanju kvaliteta života naših najmlađih upravo je današnja zajednička akcija Gradske opštine Stari grad i brenda “Alpha” kompanije “Roaming electronics”.

“Naša opština se trudi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju. Tokom zimskih meseci, ovo pitanje postaje još aktuelnije, naročito na teritoriji naše opštine, koja čini urbano jezgro grada. Zato smo danas započeli akciju postavljanja prečišćivača vazduha u svim osnovnim školama koje se nalaze na teritoriji opštine Stari grad. Danas će biti isporučeno više od 50 prečišćivača u naše škole, a do početka drugog polugodišta sve učionice nižih razreda biće opremljene” istakao je predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i dodao da je ovo dobar primer zajedničkog delovanja privatnog i javnog sektora i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da slede ovaj primer.

“Od danas će u svakoj učionici u kojima nastavu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda biti postavljen prečišćivač vazduha “izjavili su predstavnici kompanije “Roaming electronics” i dodali da su prezadovoljni što imaju priliku da najmlađim osnovcima sa ove opštine omoguće boravak na svežem i čistom vazduhu tokom boravka u školi. “Rešavanje problema zagađenog vazduha je dugoročan i veoma zahtevan proces a mi se, kao društveno odgovorna kompanija, trudimo da utičemo na naše sugrađane i edukujemo ih o načinima kako mogu da zaštite sebe i okolinu” dodali su iz kompanije i najavili slične akcije i u budućnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading