VESIĆ ZADOVOLJAN Počela rekonstrukcija Centra za socijalni rad u Rakovici, evo koji su još radovi u planu
Alo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd u poslednjih osam godina zapoceo ili uredio sve centre za socijalni rad u gradu. Centar za socijalni rad u Rakovici ima oko 20.000 korisnika.

"Trudimo se da damo na značaju korisnicima socijalne pomoći i da na taj način pokažemo da je ovo grad koji je otvoren prema svima, ali posebno prema našim sugrađanima koji imaju potrebu da im država, odnosno društvo na neki način pomogne", rekao je Vesić.

On je rekao da je u planu rekonstrukcija stare zgrade Doma zdravlja u Borči, gde će biti otvoreno odeljenje Centra za socijalni rad Palilula, koji je trenutno opterećen velikim brojem korisnika. Takođe, ukazao je i da se mora naći rešenje za Centar za socijalni rad na Novom Beogradu koji se ne nalazi na dobroj lokaciji.

"Svi građani koji se nalaze u bilo kakvom stanju socijalne potrebe mogu da računaju da ćemo kroz pružanje novih usluga svakome od njih pomoći", rekao je Vesić.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je vrednost radova na obnovi centra 7,5 miliona dinara. U planu je, kaže, da se do kraja godine kompletno rekonstruiše sedam objekata - centri za socijalni rad u Rakovici i Grockoj, dva dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju - na Starom gradu i u Mladenovcu, dva kluba za penzionere - u Sopotu i u Grockoj i Prihvatilište pri Zvečanskoj.

Stanisavljević je navela da u Centru za socijalni rad u Rakovici radi 27 radnika, koji će nakon rekonstrukcije imati daleko bolje uslove. Navela je da se tad Centra u vreme rekonstrukcije neće prekidati, a u objekat će se ulaziti iz centralne zgrade Opštine Rakovica.

Direktorka Centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović rekla je da u posleđih 20, 30 godina u objekte gotovo nimalo nije ulagano. Dodala je da objekat u Rakovici dugo nije renoviran, više od tri decenije, i da se sada krenulo u potpunu sanaciju i rekonstrukciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading