TEŠKA SITUACIJA U HARKOVU "Bukvalno ostavljaju ljude na klanje"
Foto: Printscreen

„Situacija u Kupjanskom okrugu je sada prilično komplikovana, dvosmislena. Ukrajinske snage se aktivno bore u rejonu Ševčenkovskog, linija fronta se sada nalazi upravo u rejonu Ševčenkova. Ali ruske trupe drže položaje, grad je u prilično bezbednom stanju", rekao je on.

Prema Gubinovim rečima, vlasti pokušavaju da koncentrišu sve napore na evakuaciju lokalnog stanovništva tri do četiri dana dok se situacija ne stabilizuje.

„Organizujemo drumski prevoz, autobuse. Ljudi se odvoze u LNR u Svatovsku oblast, u rejon Logačevka (selo u Valujskom gradskom okrugu Belgorodske oblasti. – op. nov.) na teritoriju Rusije. Tamo se nalaze. u privremenom smeštaju“, objasnio je on i dodao da se evakuacija odvija i iz samog Kupjanska i iz Kupjanske oblasti.

Napominje se da su ukrajinske diverzantske i terorističke grupe više puta pokušavale da uđu na teritoriju regiona, ali su njihovi pokušaji propali, pošto ruska vojska čvrsto drži pozicije.

Ranije danas, šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je da su ukrajinski militanti povukli sve svoje rezerve u region i da trpe ogromne gubitke, bukvalno ostavljajući ljude na klanje.

Istovremeno, kako napominju u administraciji, grad Balakleja i selo Ševčenko ostaju pod kontrolom ruske vojske i vojno-civilnih vlasti, a humanitarna pomoć se i dalje pruža lokalnim stanovnicima.

Ove pročitajte sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading