STRELJANJA, VEZIVANJA ZA BANDERE... Kakvu to Srbiju zamišlja Nenad Čanak? Jeziva objava dokaz da je otišao predaleko!
Foto: Happy TV Printscreen

- Vidim da smatrate da je SFRJ bila solidna država ... i jeste. E, u toj državi se posle zemljotresa u Skopju 1963. godine streljalo za pljačku i krađu. Ovi lopovi vezani za bandere su jeftino prošli - napisao je Čanak.

 

 

Valja napomenuti da je smrtna kazna kao pravna sankcija ukinuta u ogromnoj većini civilizovanih zemalja. Brojni su argumenti protiv smrtne kazne, između ostalog i ti da su ovu sankciju u istoriji primenjivali totalitarni režimi. Takođe, čak u sudski utvrđena istina nikada nije apsolutna, te je moguće da i potpuno nevin čovek bude lišen života. Smrtna kazna može biti i način obračuna sa političkim protivnicima, a poznato je i kako je Čanak pretio bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću da ga treba obesiti "ako još jednom takne narodnu volju".

Iako je predsednik Filipina Rodrigo Duterte zbog svog antiameričkog stava postao veoma popularan u svetu, njegove priče o ubijanju dilera droge i bacanju korumpiranih političara iz helikoptera samo na prvi pogled mogu zvučati smešno. Zapravo, kada se uzme u obzir činjenica da je iza takvih metoda lako sakriti borbu protiv političkih protivnika i uspostavljanje krvave diktature (kakva i jeste vladala u SFRJ i sličnim komunističkim sistemima), onda takve metode "borbe protiv kriminala" zvuče više nego zastrašujuće.

Ovakve političke ideje zaslužuju oštru osudu svih elemenata društva. Ukrajina nikako ne može biti uzor Srbiji i bilo kojoj drugoj državi koja želi da se razvija u demokratskom duhu, a pogotovo ne njene brutalne metode obračuna sa navodnim lopovima.

Zabrinjava i činjenica da pojedine domaće televizije daju medijski prostor Čanku, te je tako pred TV ekranima psovao mrtvu majku svom političkom protivniku i izazvao ga na dvoboj, vređao ruskog predsednika Vladimira Putina, vređao ljude koji podržavaju generala Ratka Mladića...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Мilan

02.05.2022 12:21

Чанак пролупо начисто. Само болесник може оправдати везивање и малтретирање људи по улицама, без икаквог суђења и правног основа. То је чист фашизам , а Ланак то одобрава.

Dragi

02.05.2022 12:43

Pošaljite ga u neku psihijatrijskoj.ustanovu

milenko

02.05.2022 14:38

Ko je Canak? Koga zastupa Canak? Canak i Ceda su nebitne osobe politicari koji su zavrsili na smetlistu...

Srbin

03.05.2022 06:07

Treba Canku zabraniti gostovanje u tv emisijama. Dokazani neprijatelj srpskog naroda. Jedna probusena mesina