Čanak
Foto: Printscreen/Pink

- I Gebels je bio "samo novinar" ... Kao i Julijus Štrajher ... I svi su (što bi rekao Ajhman) ... "samo radili svoj posao" - napisao je Čanak.

 

 

Čanak, koji redovno koristi pozdrav "Slava Ukrajini", tako se priključio kampanji koju ukrajinski nacistički režim vodi protiv srpskog glumca.

Podsetimo, sredinom januara objavljeno je da je Miloš dobio ulogu u trećoj sezoni HBO serije "Beli lotos", a vrlo brzo se našao na meti ukrajinskih nacissta koji su napali američku pretplatničku televizijsku mrežu i zahtevali da se Milošu oduzme uloga.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - naveo je Biković posle vesti da neće biti deo treće sezone serije "Beli lotos".

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
vrs

05.02.2024 09:51

Koji si ti smrad od covjeka ,pa pogledaj se samo ko d a i je brat musolini

Sumadinac

05.02.2024 09:52

Znali ovaj Debeli vepar sta uopste prica Canku nije mesto u Srbiji Smrad.

Beba

05.02.2024 09:52

Boze, kakav je ovaj Canak olos tp je jezivo.Ko mu daje da iznisi svoje msljenje je isti on.Njega treba uhapsiti