ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Mask je me 17. jula prošle godine dodao za prijatelja na Instagramu. Sumnjala sam na početku iako sam bila veliki obožavatelj Maska nakon što sam pročitala njegovu biografiju - rekla je žena koja je odbila da navede svoje pravo ime južnokorejskom emiteru KBS.

Žena je rekla da je počela da veruje da razgovara sa milijarderom nakon što joj je prevarant poslalo fotografije onoga što se činilo da je lična karta Maska i njegove slike na poslu.

- Pričao mi je o svojoj deci i kako dolazi helikopterom na posao u Teslu ili Spejs Iks. Takođe je objasnio da nasumično kontaktira sa fanovima - navela je žena za KBS.

Prevarant joj je "otkrio detalje" o sastanku koji je pravi Ilon Mask imao sa predsednikom Južne Koreje Jun Suk Jeolom u aprilu 2023. godine i da je navodno bilo reči o izgradnji Tesline Gigafabrike u Seulu i Džedžu.

- Jednom mi je tokom video poziva rekao da me voli - kazala je Korejka.

Žena je rekla da ju je prevarant na kraju ubedio da prebaci 70 miliona korejskih vona iliti 50.000 dolara na bankovni račun za koji je rekao da pripada jednom od njegovih korejskih zaposlenih. Prevarant je ubedio ženu da će je učiniti bogatom ulažući njen novac.

Ljubavne prevare su inače veliki problem i u SAD.

Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji prevaranti su na taj način od svojih žrtava odneli 1,3 milijarde dolara 2022. godine.

Ilon Mask, podsetimo, pao je nedavno na treće mesto najbogatijih ljudi na svetu iza Bernarda Arnola i Džefa Bezosa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading