RUSIJA VIŠE NE MOŽE DA TOLERIŠE INVAZIJU NATO NA UKRAJINU! PUTIN: Ovo je stvarna pretnja za nas
Alo! Ilustracija /J.V.

- Svedoci smo postepene invazije NATO na teritoriju Ukrajine sa infrastrukturom, instruktorima, zalihama odbrambenog i ofanzivnog naoružanja, obukom ukrajinske vojske i slično - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, ovakav razvoj događaja doveo je odnose Moskve i Kijeva na „crvenu liniju”. Portparol je dodao da ruska strana „ne može više da toleriše ovu situaciju“.

PANIKA U BRITANIJI Ubeđeni da je rat sa Rusijom neizbežan

- Ovo je bio glavni razlog zašto je predsednik Putin rekao: "Momci, ovo je stvarna pretnja za nas." Ovo je realna pretnja stabilnosti i bezbednosti u Evropi i evropskoj bezbednosnoj arhitekturi - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je naglasio da Rusija smatra da je neophodno da ostavi svoje trupe u blizini granice sa Ukrajinom, što je mera predostrožnosti i reakcija na napetost u regionu, na neprijateljsku atmosferu „koju stvaraju razne vežbe NATO-a, NATO lovci i špijunski avioni, unapređenje infrastrukture NATO-a“ do granica zemlje.

SITUACIJA JE IZUZETNO OPASNA Putin traži od Amerike dokaze i direktan odgovor, inače... (VIDEO)

- NATO je, po našem shvatanju, organizacija koja je stvorena za konfrontaciju, a ne za odbranu. NATO nije golub mira, stabilnosti i prosperiteta. Ovo oružje konfrontacije se svakim danom sve više približava našim granicama - rekao je Peskov. .

On je napomenuo da Moskva nikome ne preti vojnom operacijom, ali će biti prinuđena da preduzme kontramere u slučaju daljeg širenja alijanse.

Govoreći o proteklim konsultacijama, Peskov je istakao da ruska strana insistira na dobijanju direktnog odgovora na predloge bezbednosnih garancija. Tenzije oko Ukrajine su sada previsoke, a to je „izuzetno opasno za naš kontinent“, objasnio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading