OSTAVILI BEBU U KUTIJI ZA JAJA NA -20 Tinejžeri na Božić pronašli devojčicu, evo u kakvom je stanju! (VIDEO)
Printscreen

Na Božić, 7. januara, pet tinejdžera u Sibiru, na temperaturi od minus 20 stepeni, je u kartonskoj kutiji za jaja pronašlo napuštenu bebu. Devojčica, za koju se veruje da je stara tri dana, pronađena je na udaljenom putu u blizini sela Sosnovka kod Novosibirska.

Roditelji jednog tinejdžera su devojčicu odmah prevezli u bolnicu gde je utvrđeno da je u dobrom zdravstvenom stanju. Policija traga za majkom deteta te je otvorila istragu zbog pokušaja ubistva maloletne osobe. U razgovoru za ruski list ngs.ru, otac jednog od tinejdžera, Dmitrij Litvinov, rekao je da su petorica dečaka izašla u šetnju na pravoslavni Božić.

 "Kako je već bio mrak, upalili su telefone da bi videli šta je u kutiji. Unutra je bila devojčica sa ćebetom nalik na krpu i flašom, rekao je Litvinov koga je sin hitno pozvao da dođe i bebu odvezu u bolnicu", rekao je otac jednog od tinejdžera. 

Dmitrij i njegova supruga Ana su strahovali da je beba stara tek tri dana mogla da dobije promrzline i da neće preživeti. Po dolasku u bolnicu, lekar je devojčicu pregledao i nežno joj trljao ruke i noge kako bi je zagrejao. Beba je porumenela i ustanovljeno je da je zdrava. Kasnije je prebačena u dečju bolnicu gde se i sada nalazi. Ana Litvinova je rekla da su ona i mnogi od osoblja bolnice plakali kada su čuli da je dete dobro.

Roditelji tinejdžera žele da usvoje bebu.

Bračni par Litvinov, koji je bebu odvezao do bolnice i koji imaju već tri sina, žele da je usvoje ali moraju da vide da li mogu da se pronađu roditelji ili rođaci bebe. Za sada im nije dozvoljeno da je viđaju, ali oni svakodnevno dolaze u bolnicu i donose neophodne stvari za devojčicu.

Ukoliko se ne pronađu roditelji, usvojitelji moraju da prikupe dokumenta i prođu posebne kurseve pre nego što dobiju dozvolu za usvajanje.

Komentari (0)

Loading