Kejt Rouli
Foto: Alo/Društvene mreže

Dženeviv Mihen pronađena je bez znakova života i pomodrelog lica u vrtiću Tajni Toes u Čidl Halmu u Stokportu, nakon što su njeni vrisci „jednostavno ignorisani“.

Devetomesečno dete je hitno prevezeno u bolnicu, ali joj nije bilo spasa i umrla je kasnije tog dana.

Kvalifikovana medicinska sestra Kejt Rouli (37) optužena je za ubistvo iz nehata i za okrutnost prema deci.

Porotnicima je rečeno da je Rouli „iz nekog neobjašnjivog razloga bila ljuta na Dženeviv” u danima pre bebine smrti.

Čulo se kako detetu govori „prestani da cviliš“ i ponavljala joj je da „ide kući“ kada je plakala.

- Njeno neprijateljstvo prema Dženeviv je, kažemo, bilo koliko nelogično, toliko i uznemirujuće – rekao je tužilac.

Dženeviv, koju je njena porodica od milošte zvala Điđi, umrla je od kombinacije gušenja i patofiziološkog stresa u maju 2022.

Tužilac je rekao da je položaj u kojem je dete bilo bio „očigledan recept za katastrofu” nakon što je ostavljena da spava tako da nije mogla pravilno da diše.

Snimci bezbednosne kamere su pokazali kako je dete ostavljeno tako da nije moglo da diše normalno i da je Rouli nije proveravala.

- Svaki nivo interesovanja za njeno blagostanje bio je tokom ovog perioda, kažemo, sporadičan i, u najboljem slučaju, prolazan. Rizik za Dženeviv od gušenja i smrti bio je i ozbiljan i očigledan. Ipak, Kejt Rouli ju je ignorisala i do trenutka kada je proverila Dženeviv bilo je prekasno. Optužena se ponašala prema Dženeviv na način za koji bi svi trezveni i razumni ljudi prepoznali da je i opasan i da bi, osim ako se ne spreči, izložio bebu riziku - rekao je tužilac.

Na snimku bezbednosne kamere su se čuli i zvuci plača i kašljanja, ali ih je vaspitačica očigledno ignorisala.

Dejlil mejl

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading