Doživotna kazna policajcu za silovanje i ubistvo u Londonu
EPA/ANDY RAIN

 

Žrtva zločina koji je uznemirio Veliku Britaniju, a posebno nakon što je osumnjičen policajac, nestala je 3. marta ove godine na putu prema svojoj kući u Klefemu, u južnom delu Londona, a njeno telo pronađeno je nedelju dana kasnije u šumi u blizini Ešforda u Kentu, prenosi "Politika".

Sudija Lord Džastis Fulford prilikom izricanja presude u londonskom sudu Old Bejli rekao je da se Sarino ubistvo dogodilo pod „potpuno brutalnim okolnostima”, prenosi TV Skaj njuz.

On je posebno istakao predumišljaj kod osuđenog, koji je najmanje mesec dana krstario Londonom, istražujući kako bi mogao da izvrši zločin. Kazens je, rekao je sudija, 3. marta izašao „u lov na usamljenu ženu” s namerom da je otme i siluje.

Doživotna kazna policajcu za silovanje i ubistvo u Londonu

EPA/NEIL HALL

 

Kazens je, kako je utvrđeno, kidnapovao Saru dok se sama vraćala kući nakon što je bila kod prijatelja u južnom Londonu. Osuđeni je zloupotrebio policijska ovlašćenja, pokazujući žrtvi službenu legitimaciju s lažnim izgovorom da je prekršila zdravstvene mere protiv virusa korona, naređujući joj da uđe u njegov automobil. Mlada direktorka marketinga je nakon lažnog hapšenja podvrgnuta zastrašujućem putovanju od 128 kilometara, nakon čega je silovana i ubijena.

Njeno telo pronađeno je nakon više od nedelju dana u šumi u Kentu, oko 80 kilometara od mesta na kojem je poslednji put viđena. Policija je u roku od nekoliko dana došla do osumnjičenog kolege, koji je u početku objašnjavao da je devojku oteo na zahtev bande iz istočne Evrope i da je zatim žrtvu predao njima. Navodno je to uradio da oni ne bi naudili njegovoj porodici, Kazens je inače oženjen i otac dvoje dece. Kasnije je, suočen sa dokazima, priznao silovanje i ubistvo davljenjem žrtve koju je nasumično izabrao.

Doživotna kazna policajcu za silovanje i ubistvo u Londonu

EPA/NEIL HALL

 

U ovoj istrazi od izuzetnog značaja su bile mnogobrojne kamere za video-nadzor postavljene u Londonu. Tako je, praktično, zabeležena skoro cela hronologija događaja pre i posle zločina. Na snimcima se vidi Sara kako sama pešice ide prema svojoj kući, Kazensov automobil koji ide za njom, a kamera iz autobusa javnog prevoza zabeležila je čak i trenutak kad je presreo, dok razgovaraju pre nego što ju je naterao da uđe u njegova kola. Takođe, snimljeno je i kretanje osuđenog posle zločina, sipanje goriva u kanister na benzinskoj pumpi pre nego što je telo žrtve zapaljeno.

Ovaj zločin privukao je i pažnju vojvotkinje od Kebridža Kejt, koja je došla na bdenje po pronalasku tela, a u vezi s ovim slučajem oglašavali su se i premijer Boris Džonson i gradonačelnik Londona Sadik Kan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading