STEVO PENDAROVSKI:  Nema indicija da je požar u bolnici podmetnut
EPA

Pendarovski je novinarima rekao da za sada nema nikakvih indicija da je požar koji je izbio sinoć, podmetnut.

„U ovom momentu nema nikakvih indicija da je ovo napravljeno namerno, sa ciljem da bude postignut nekakav drugi poltički cilj. Bilo je raznih spekulacija, da je požar možda podmetnut i da ima veze sa 30. godišnjicom nezavisnosti, a to me je jutros u telefonskom razgovoru pitao i predsednik Slovenije Borut Pahor“, rekao je Pendarovski.

Dodao je da je „to tako do ovog trenutka“ i da će to reći i nadležni javni tužilac.

PITANJE ODGOVORNOSTI

Na pitanje da li će zatražiti nečiju ostavku zbog požara u kovid bolnici, Pendarovski je rekao da će uvek insistirati na odgovornosti, političkoj ili moralnoj, ali da moraju da se sačekaju rezultati istrage.

„Rasvetljavanje ovakvih slučajeva je test preko kojeg treba da potvrdimo da li stvarno zaslužujemo nezavisnost države“, kazao je predsednik Severne Makedonije.

Naveo je da ga je nadležni tužilac obevestio da će danas formalno završiti uviđaj i da će „u najbržem mogućem roku izaći sa izveštajem“.

„Nakon dobijanja odvojenih izveštaja, izaći će sa zbirnim izveštajem u kojem će se videti šta je razlog požara. I drugo, da li tu ima nekakve ljudske greške“, kazao je Stevo Pendarovski.

On je rekao i da je došao u Tetovo da izrazi solidarnost sa građanima, najpre sa onima koji su izgubili bližnje, i da na licu mesta porazgovara sa nadležnima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading