MILORAD DODIK Republika Srpska neće biti energetski ugrožena
Foto: Printscreen TV Pink

Dodik je rekao da je sa predsendikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorena uzajamna pomoć u isporuci električne energije ukoliko to bude potrebno.

Rekao je i da bi u nedelju u Beogradu trebalo da razgovara sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, kao i da će njegov cilj biti da, zajedno sa Srbijom, obezbedi povoljnije cene gasa iz Rusije.

Dodik rekao da je u Republici Srpskoj formirano nekoliko ekspertskih timova koji se bave spornim odlukama visokog predstavnika u BiH i Ustavnog suda BiH.

Rekao je da će svi akti doneseni na štetu Republike Srpske biti dovedeni u pietanje.

Poručio je da ništa neće biti urađeno van Ustava BiH, ali da će Republika Srpska odbaciti pravno nasilje visokog predstavnika.

Rekao je i da će Narodna skupština Srpske povući saglasnost koju je dala za formiranje Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog saveta i indirektnih poreza.

Dodik je rekao i da je odluka Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske antiustavna i antidejtonska, podsećajući da je sve ono što izričito nije dato BiH - vlasništvo entiteta, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading