"NEMOJTE DA SE ČUDITE AKO PROGLASIMO SAMOSTALNOST" Srbi doneli odluku, Dodik odbio poziv iz Sarajeva!
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nema visokog predstavnika, te da se Kristijan Šmit lažno predstavlja, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

- Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo "e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Nemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Za Republiku Srpsku nelegitimno izabrani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit sastao se danas u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem i bošnjačkim članom Šefikom DŽaferovićem, nakon čega je poručio da će iskoristiti svu snagu da zemlju povuče ka Evropskoj uniji, a pre toga da stvori dijalog i normalno okruženje u BiH.

Šmit se tako nadao da će raditi sa Dodikom, kome ne pada na pamet da ide u Sarajevo dok se ne ukine sramni genocidni zakon Valentina Incka.

EPA

 

 

On je posle sastanka sa Komšićem i Džaferovićem rekao da mue je "rečeno" da će i Dodik biti tu i da mu je žao što nije. Šmit je izrazio uverenje da će biti prilike da radi zajedno i s Dodikom. 

Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH, međutim, ne pada na pamet da odlazi u Sarajevo posle nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida, koji je na samom kraju mandata doneo Šmitov prethodnik Valentin Incko.

I Narodna skupština Republike Srpske je jedinstveno izglasala bojkot državnih institucija BiH nakon što je Valentin Incko nametnuo zabranu negiranja izmišljenog genocida. RS je kao odgovor dopunila svoj Krivični zakon kojim se za vređanje ovog entiteta može izreći zatvorska kazna i do 15 godina zatvora.

Dodik je ranije izjavio da za RS Šmit nema nikakakv ugled. Posle nametanja sramnog Zakona koji, faktički, srpski narod u BiH, i ne samo u njoj, označava kao genocidni, svakakav scenario je moguć i nemojte da se začudite ako RS proglasi samostalnost, upozorio je on međunarodnu zajednicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading