ŠMIT ODRŽAO SASTANAK BEZ DODIKA "Rečeno mi je da će biti ovde"
Foto: Printscreen

Novi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit rekao je danas, posle sastanka u Predsedništvu BiH kojem srpski član Milorad Dodik nije prisustvovao zbog bojkota institucija u Sarajevu, da mu je "žao što danas nisu bila prisutna sva tri člana".

Šmit je izrazio uverenje da će biti prilike da radi zajedno i s Dodikom. "Sastajaćemo se i sarađivati, jer nam je to svima obaveza - da zajedno radimo u interesu države i ljudi BiH. Tako da ću nastaviti raditi sa svima i uveren sam da ću doći do konstruktivnog dijaloga", rekao je Šmit.


Poručio je da "svi koji su na funkcijama na državnom nivou i u entitetima moraju da rade na istom cilju"."Ne može se očekivati da neko dođe spolja i napravi čudo, svi moraju da razmisle o tome kako oni mogu da doprinesu", rekao je Šmit.

Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH, međutim, ne pada na pamet da odlazi u Sarajevo posle nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida, koji je na samom kraju mandata doneo Šmitov prethodnik Valentin Incko.

I Narodna skupština Republike Srpske je jedinstveno izglasala bojkot državnih institucija BiH nakon što je Valentin Incko nametnuo zabranu negiranja izmišljenog genocida. RS je kao odgovor dopunila svoj Krivični zakon kojim se za vređanje ovog entiteta može izreći zatvorska kazna i do 15 godina zatvora.

Dodik je ranije izjavio da za RS Šmit nema nikakakv ugled. Posle nametanja sramnog Zakona koji, faktički, srpski narod u BiH, i ne samo u njoj, označava kao genocidni, svakakav scenario je moguć i nemojte da se začudite ako RS proglasi samostalnost, upozorio je on međunarodnu zajednicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading