SVE JE SPREMNO ZA MARATON Neka Beograd bude centar atletskog sveta u nedelju, poručio ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić (VIDEO)
Alo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je za ALO! da je ponosan na organizaciju 35. Beogradskog maratona, ali i ostalih međunarodnih sportskih takmičenja koji su u organizaciji glavnog grada Srbije.

-Izuzetno sam ponosan zato što je Beograd centar svetskog sporta. Pokazali smo i dokazali bezbroj puta da smo ozbiljni domaćini, da možemo da se suočimo sa svim izazovima koje nose organizacije tako velikih takmičenja i da više puta budemo proglašavani za odličnog organizatora. Takođe sam ponosan i što smo pre samo dva meseca ugostili preko 1.000 atletičara širom sveta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu. U narednih mesec dana ćemo imati pet međunarodnih evropskih i svetskih takmičenja kroz organizaciju maratona. Sledeći vikend je Beograd domaćin Evrolige, četiri najbolje ekipe boriće se za evropski tron, sedam dana nakon toga je svetski kup u veslanja i završnica vaterpolo Evrolige, najboljih osam ekipa će se takmičiti u Beogradu. 

SVE JE SPREMNO ZA MARATON Neka Beograd bude centar atletskog sveta u nedelju, poručio ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić (VIDEO)

Alo

 

POŠTA SRBIJE POKROVITELJ 35. BEOGRADSKOG MARATONA U čast maratona i specijalno izdanje poštanskih maraka

Nakon toga je Svetsko prvenstvo u podvodnom ronjenju, tj. blizom plivanju. Beograd je dokazao da je stabilan partner međunarodnim sportskim organizacijama, a mi kroz ovaj način želimo da promovišemo našu zemlju, odlično gostoprimstvo koje imamo i da pojačamo turistiške kapacitete naše zemlje. Ponosni smo što će Beogradski maraton nakon koronavirusa da zasija punim sjajem. Kroz organizaciju dečje trke od 5 kilometara, tj. trke radosti, kroz polumaraton i takmičarski maraton, prijavilo se preko 7.000 ljudi, to sve pokazuje veliku zainteresovanost naših građana i stranih atletičara da dođu u Beograd. Ova manifestacija je važna u promovisanju rekreativnog sporta i cilj je da se na ovaj način građani motivišu da se bave sportom - rekao je Udovičić. 

SVE JE SPREMNO ZA MARATON Neka Beograd bude centar atletskog sveta u nedelju, poručio ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić (VIDEO)

Alo

 

Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije govorio je o maratonu, a Pošta Srbije je inače pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja 35. Beogradskog marataona. 

-Želja nam je što je štafetni polumarataon ove godine pod pokroviteljstvom Pošte. Osmislili smo nagrade. Malo je drugačiji trofej u toj trci od onog kakav je bio ranije. Želja nam je da ovo sve bude podstrek za ljude koji rade u Pošti, na promociji Pošte budu idejno zainteresovani u narednim godinama. Ja kad sam učestvovao taj pun maraton, staza je bila malo drugačija, postoji taj neki trkački zid koji posle 30. kilometara oseti. Najteže mi je bilo da jednu deonicu prolazim dva puta. Ta deonica je bila na Novom Beogradu. Kad se ta deonica prođe, dolazi najteži deo, a to je bio Brankov most. Ali najbitnija je borba sa samim sobom da shvatite da možete da dođete do cilja. 

Svaki takmičar treba da podrži onog do sebe. Ako neko želi da odustane, ovaj mora da ga podstakne da nastavi dalje. Dok trči, čovek ima najveći problem, a to je borba u svojoj glavi. Stara afrička poslovica kaže da svako jutro se u Africi probudi jedan lav, koji zna da treba da trči brže od najsporije antilope i postoji antilopa koja zna da treba da trči od najbržeg lava. Tako da bez obzira da li je čovek antilopa ili lav, u nedelju neka ustane i neka trči - rekao je Zoran Đorđević.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading