KO JE GLAVNI FAVORIT NA ROLAN GAROSU I ZAŠTO ALKARAZ? Nadal i Đoković dugo nisu bili u ovakvom stanju, ali...
AP Photo/Manu Fernandez

U sredu počinje masters u Madridu na kom neće biti Novaka Đokovića ni Rafaela Nadala, pa je glavni favorit za titulu Karlos Alkaraz.

Alkaraza muče manje povrede, ali uprkos njima stigao je da osvoji tri trofeja i deluje impresivno na terenu.

Nedavno se prošetao do pehara u Barseloni, a imajući u vidu u kakvom su stanju Đoković i Nadal, 19-godišnji Španac je glavni favorit na Rolan Garosu.

Nadal muku muči sa povredama od početka sezone i veliko je pitanje hoće li se uopšte pojaviti u Parizu. Sve i da zaigra, iako je reč o njegovom omiljenom turniru, teško je očekivati da ga osvoji.

Đoković ima razočaravajuću sezonu na šljaci. U Monte Karlu je zaustavljen u trećem kolu od Lorenca Musetija, dok ga je u Banjaluci u četvrtfinalu pobedio Dušan Lajović. Ima problema sa povredom lakta i otkazao je masters u Madridu. Zbog toga je za svetskog broja jedan od velike važnosti da zaigra u Rimu, ne samo zbog činjenice da brani titulu i 1.000 bodova, već iz razloga što su mu potrebni mečevi kako bi ušao u željeni ritam.

KO JE GLAVNI FAVORIT NA ROLAN GAROSU I ZAŠTO ALKARAZ? Nadal i Đoković dugo nisu bili u ovakvom stanju, ali...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

 

Od ostalih tenisera Stefanos Cicipas voli da igra na šljaci, ali ga je u finalu Barselone "počistio" Alkaraz. Andrej Rubljov je osvojio Monte Karlo, a na Srpska openu je igrao finale, ali je veliko pitanje da li je u stanju da na grend slemu u kontinuitetu odigra dobro sedam mečeva. To isto važi i za Janika Sinera, Holgera Runea...

 

 

Alkaraz jeste veliki favorit na Rolan Garosu, ali ko sme da se kladi protiv Đokovića i Nadala, dvojice najvećih tenisera svih vremena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading