NOVAKOVO SRCE KAO KUĆA! Kako je Đoković ponovo održao lekciju života?
EPA

Novak Đoković je ponovo oduševio Srbiju.

Ne, ovoga puta u velikom finalu posle gladijatorske borbe nisu pali Rodžer Federer ili Rafael Nadal, nije osvojen Grend slem, nije postao prvi na svetu.

Ovoga puta je Novak Đoković obradovao sve Srbe odlukom da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, iako gotovo svi teniski stručnjaci smatraju da je to pogrešna odluka. 

Zabrinuo nas je Novak posle pobede u finalu Vimbldona kada je rekao da se dvoumi da li da ide u Japan. Iako mu niko ne bi prigovorio, ili barem ne bi trebalo da mu se prigovori da je odgovor bi odričan, svi smo svim srcem navijali da Nole kaže "Da" Tokiju. 

Bila je to situacija kao kada gubi sa 2:0 u setovima. Verujemo svi u preokret, ali strepimo. I ponovo nas Novak nije izneverio.

Novakovo srce kao kuća

Novak Đoković ima srce ogromno kao kuća. U situaciji kada je u prilici da postane jedini teniser u istoriji koji je u jednoj godini osvojio sva četiri Grend slema, kada je u Japanu vanredno stanje i na snazi su gotovo nehumani uslovi, dok ga analitičari savetuju da odmori, on odlazi u Tokio da sa ponosom predstavlja Srbiju. 

Čovek koji poštuje druge, a svoju zemlju voli iznad svega ponovo je održao jednu od najvažnijih životnih lekcija.

Izemđu Vimbldona i US opena, Novak je odlučio da promeni vremensku zonu, podvrgne se brojnim testovima, pristane na karantin, iako je na Australijan openu zbog sličnih uslova dobio povredu stomačnog mišića.

NOVAKOVO SRCE KAO KUĆA! Kako je Đoković ponovo održao lekciju života?

Tanjug/Ap

 

 

Čak ga je i nekadašnji trener Boris Beker savetovao da ne ide kako bi se pripremio za Grend slem u Njujorku.

Istina, nisu ovo Olimpijske igre kakve bi trebalo da budu, neće se osećati taj duh zajedništva, neće biti publike, ali kada se budu listale stranice istorije u njima će pisati samo imena osvajača medalja. I Novak to zna, a zlato sa Igara mu jedino nedostaje i učiniće sve da ga konačno osvoji.

Đokovićev juriš na zlatni slem

Srpski teniser je već pomerio gotovo sve granice, ali nema nameru tu da stane, sada on želi da postavlja lestvicu i diktira tempo.

Blista Novak ove godine, već je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Preostaju mu još OIimpijske igre i US open i ukoliko bi slavio na ta dva turnira ne bi bio samo najbolji teniser svih vremena, postao bi verovatno najbolji sportista u istoriji.

NOVAKOVO SRCE KAO KUĆA! Kako je Đoković ponovo održao lekciju života?

EPA-EFE/NEIL HALL

 

Nikada Nole nije krio koliko mu je zadovoljstvo da igra za državu, a to je ponovo dokazao, delima, ne rečima. 

Od muškaraca niko nikada nije osvojio zlatni slem, dok je kod dama to za rukom pošlo samo Nemici Štefi Graf 1988. godine.

Jaka konkurencija

Novak je apsolutni favorit u Tokiju. Međutim, daleko od toga da će imati lak zadatak.

Neće igrati Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim, David Gofan, Roberto Bautista-Agut, Denis Šapovalov...

Ali, postoji veliki broj tenisera koji bi mogli da naude Đokoviću.

Pre svih, tu su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Mateo Beretini. Svi oni igraju sjajan tenis na betonu i mogli bi da budu velika opasnost po 34-godišnjeg Beograđanina.

Takođe, Novak je pod ogromnim pritiskom. Svi od njega očekuju medalju, i to ne bilo koju, već samo zlatnu. Želi je i Đoković, svim srcem, jer pitanje je u kakvoj će formi biti za Olimpijske igre 2024. godine.

NOVAKOVO SRCE KAO KUĆA! Kako je Đoković ponovo održao lekciju života?

Tanjug/Ap

 

Takođe, opasnost bi mogla da bude i činjenica što se mečevi igraju na dva dobijena seta. Novak je ove godine nepobediv kada se igra na tri seta, ali sada će takav meč imati samo u eventualnom finalu. 

Teniski turnir na OI igra se od 24. jula do 1. avgusta, a žreb je na programu 22. jula, od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

Novak je u Pekingu 2008. osvojio bronzanu medalju, a 2012. je izgubio od Marija u polufinalu i od Del Potra u borbi za treće mesto. U Riju 2016, Del Potro ga je eliminisao u prvoj rundi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading