RIKARDO MALO ZA LIGU EVROPE Partizan dva puta vodio, Kiprani se vraćali i produbili agoniju crno-belih
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U prvoj utakmici na Kipru bilo je 2:1 za AEK, pa je tako nastavljena agonija crno-belih kojima preostaje borba za plasman u Ligu Konferencije.

Bio je ovo neverovatan meč, Partizan je dva puta vodio golovima Rikarda, ali su se gosti u oba navrata vraćali u igru.

Crno-beli su krenuli agresivno od prvog minuta željni da što pre anuliraju minus iz prvog susreta. 

Dijabate je bio prilično raspoložen za igru i predstavljao je veliku opasnost po gol Pirića, ali nije uspevao da zatese mrežu. 

Partizan je poveo u 23. minutu golom Rikarda. Pobegao je odbrani rivala, izbio sam pred Pirića i matirao ga efektnim udarcem za 1:0!

Samo pet minuta kasnije AEK je zapretio preko Faraža, ali se rezultat nije menjao do kraja prvog dela što je obećavalo uzbudljiv nastavak. Upravo to se i dogodilo, prava drama je viđena u nastavku.

AEK je izjednačio u 51. minutu. Đurčo je prošao po levom boku, zavrnuo je loptu ka golu, a u mrežu ju je nespretno usmerio Sveta Marković.

Tri minuta kasnije na scenu ponovo stupa Rikardo. Dijabate je centrirao posle porodora po desnoj strani, a napadač sa Zelenortskih ostrva glavom zatresao mrežu AEK-a! 

A, onda u 57. minutu novi šok za crno-bele. Faraž je sjajno prošao po desnom boku, ušao u sredinu i driblinzima ostavio nekoliko fudbalera Partizana iza sebe, a onda fantastičnim udarcem matirao nemoćnog Popovića.

Partizan je ubrzo nakon primljenog gola ponovo uzeo loptu i držao je relativno sigurno u svojim nogama, te krenuo u napad.

Ta sigurnost nije dugo trajala i AEK je bio taj koji je imao nekoliko odličnih prilika, ali je Popović bio na visini zadatka.

Fudbaleri domaćeg sastava su praktično jedan po jedan ostajali bez snage i izgledali su izuzetno premoreno, pa su tako krenule i izmene najbitnijih Stolicinih aduta – prvo Natha, onda Rikarda.

Najbolju priliku za pobedu i produžetak crno-beli su imali u 76. minutu kada je Menig pogodio stativu.

Partizan će se zbog poraza preseliti u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, gde će igrati protiv Hamruna sa Malte.

Partizan - Aek 2:2 (1:0)

Strelci: Rikardo 24, 54 - Marković 51ag, Faraž 57

Stadion: FK Partizan

Sudija: H. M. Sančez (Španija)

Gledalaca: 10.802

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa - Dijabate, Andrade, Natho (od 64. Jović), Menig (od 79. Lutovac) - Rikardo.

AEK: Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Englezu (od 66. Kasado) - Ojer, Gustavo - Faraž (od 88. Gonzales), Altman (od 79. Mamas), Đurčo (od 66. Gama) - Lopes (od 79. Olatundži).

Kraj! Remi Partizana i AEK-a - 2:2!

90. minut - Četiri minuta nade za Partizan.

87. minut - Odlično je Lutovac prodao lažnjak čuvaru, namestio se na udarac i iz nezgodnog ugla opalio, ali je golman AEK-a Pirić bio dobro postavljen, te je sačuvao mrežu.

82. minut - Pritisak Partizana, ali vremena je sve manje.

76. minut - Velika prilika za Partizan, Menig je pogodio stativu, mnogo sreće za AEK.

73. minut - Udarac Game, brani Popović.

65. minut - Pokušao je Rikardo, ali je morao bolje. Lopta ide direktno u golmana AEK-a.

63. minut - U odličnoj poziciji bio je Altman, ali je Popović sjajno odbranio. Usput je i slučajno nagazio Altmana, ali nije bilo ozbiljnije povrede.

57. minut - Neverovatno! AEK opet dolazi do izjednačenja. Treći gol na utakmici u samo šest minuta. Faraž je sjajno prošao po desnom boku, ušao u sredinu i driblinzima ostavio nekoliko fudbalera Partizana iza sebe, a onda fantastičnim udarcem matirao nemoćnog Popovića.

 

 

54. minut - Gooool! Partizan vodi i opet Rikardo! Dijabate je centrirao posle porodora po desnoj strani, a napadač sa Zelenortskih ostrva glavom zatresao mrežu AEK-a!

 

 

51. minut - Gol! AEK izjednačio! Đurčo je prošao po levom boku, zavrnuo je loptu ka golu, a u mrežu ju je nespretno usmerio Sveta Marković - 1:1.

 

 

48. minut - Dobar napad AEK-a. Bolje su gosti otvorili drugo poluvreme. Imali su dva pokušaja u razmaku od nekoliko sekundi, ali je oba odbrana Partizana izblokirala. Dobili su potom i korner, ali je lopta završila u rukama golmana crno-belih Popovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme! Partizan je golom Rikarda neutrilisao prednost Kiprana. Očekuje nas mnogo uzbuđenja u nastavku!

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

41. minut - Atlman krade loptu u opasnoj zoni i šutira sa oko 25 metara. Odličan udarac, tik iznad prečke. Ostaje 1:0.

RIKARDO MALO ZA LIGU EVROPE Partizan dva puta vodio, Kiprani se vraćali i produbili agoniju crno-belih

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

37. minut - Pritisak Partizana. Traže izabranici Ilije Stolice drugi gol. Igraju agresivno, a u 37. minutu su imali dobar napad. Nekoliko igrača je tražilo prostor za završni udarac, ali se AEK dobro odbranio.

28. minut - Pokušava AEK odmah da uzvrati. Posle lošeg pasa Andreda otvorio se prostor za goste po desnom boku. Na kraju je Faraž šutirao iz kaznenog prostora crno-belih, ali je bio izblokiran.

23. minut - Gooool! Partizan vodi golom Rikarda. Crno-beli su tako uspeli da anuliraju prednost Kiprana iz prve utakmice. Rikardo je pobegao odbrani rivala, izbio sam pred Pirića i matirao ga efektnim udarcem za 1:0!

 

 

17. minut - Veliki broj prekida, pa je pao i ritam utakmice.

10. minut - Dijabate je ukrao loptu na desnoj strani, ušao je u sredinu i opalio iz kaznenog prostora, ali ga je odbrana rivala izblokirala. Usledio je korner, posle kojeg je Vujačić napravio prekršaj nad golmanom gostiju.

8. minut - Partizan ima inicjativu na startu meča. Dva solidna napada crno-belih, preko Rikarda, a zatim posle kornera i Filipovića, čiji je udarac koji je došao unutar kaznenog bio previše slab i nedovoljno precizan.

RIKARDO MALO ZA LIGU EVROPE Partizan dva puta vodio, Kiprani se vraćali i produbili agoniju crno-belih

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

5. minut - Dobar napad AEK-a, ali je Dijabate odlično intervenisao i zaustavio Altmana u kaznenom prostoru Partizana.

1. minut - Počela je utakmica!

20.25 - Nema dileme da je ovo već sada utakmica sezone za fudbalere Partizana.

20.10 - Očekuje se dobra poseta u Humskoj.

RIKARDO MALO ZA LIGU EVROPE Partizan dva puta vodio, Kiprani se vraćali i produbili agoniju crno-belih

FK Partizan

 

 

19.33 - Stolica napravio dve promene u odnosu na prvi meč. Napravljene su dve promene, na golu je Popović umesto Stevanovića, dok je štoper Svetozar Marković umesto Saničanina.

19.12 - Pobednik ovog okršaja će se za grupnu fazu Lige Evrope boriti sa Dnjeprom, a poraženi će ići u plej-of za Ligu konferencija.

19.10 - Crno-beli su u pet mečeva od početka sezone ostvarili samo jednu pobedu.

 

 

19.04 - Partizan je pod impretivom pobede zbog očajnog početka sezone zbog kojeg se klima stolica trenera Ilije Stolice.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici  trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj se sastaju Partizan i AEK Larnaka. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading