KRIV JE Odbijena žalba Ferarija
Tanjug/Ap


Sainc je drugog aprila na VN Australije na stazi Melburn park u Sidneju osvojio četvrto mesto, ali je Španac dobio kaznu od pet sekundi pošto je posle ponovljenog starta u pretposlednjem krugu udario sunarodnika Fernanda Alonsa iz ekipe Aston Martin.

AP podseća da je trka završena iza bezbednosnog vozila, a Sainc je na kraju ostao bez bodova, pošto je VN Australije završio na 12. mestu.

Ferari je uložio žalbu, koju je FIA danas odbila.

- Ferari nije pružio značajan i relevantan novi element koji nije bio dostupan u vreme donošenja odluke u Australiji. Razmatrali smo činjenicu da se sudar dogodio u pretposlednjem krugu. Uslovi na stazi i gumama su nešto o čemu je svaki takmičar morao da vodi računa i da se tome prilagodi. Sainc je prihvatio rizik da će kao vozač izgubiti kontrolu nad svojim automobilom i da će udariti drugog vozača. U ovom slučaju taj rizik imao je za posledicu sudar koji je Sainc izazvao, za koji sledi kazna od pet sekundi - navodi se u saopštenju FIA.

Ferari je u saopštenju naveo da je razočaran odlukom čelnika FIA-e, ali se dodaje da će priznati kaznu za Sainca, koji je trenutno peti u generalnom plasmanu vozača sa 20 bodova.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 30. za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading