Šampionke povele u finalu plej-ofa za rukometašice
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Jagodinke favorit – Kragujevčanke tvrd orah.

Kao što se i pretpostavljalo, aktuelne šampionke, rukometašice Jagodine potvrdile su ulogu favorita u finalu plej-ofa naše elitne lige i savladale kragujevački Radnički sa 30:26 (13:13). Međutim, Kragujevčanke su se pokazale kao tvrd orah pa će šansu za nastavak finalne serije potražiti narednog utorka, na svom terenu.

Očekivano, utakmica je bila vrlo tvrda, sa čvrstim odbranama i bez mnogo rizika. U prvom poluvremenu igralo se gol za gol, Radnički je poentirao sa više pozicija, a u ekipi Jagodine izdvojila se srednji bek Teodora Majkić, kako prodorima, tako i asistencijama. Domaće rukometašice su u tom delu meča
ostvarile najveću razliku od tri gola (10:7), ali su Kragujevčanke uspele da poravnaju rezultat i na odmor odu nerešenim rezultatom.

Do 42. minuta održavana je rezultatska ravnoteža (20:20), ali je onda do izražaja došla “duža klupa” Jagodinki, u čijem timu se pored Majkićeve istakla Jelena Gojković. U kragujevačkom timu prednjačila
je veteranka Katarina Stepanović.

Drugi meč finalne serije na programu je u utorak,1.juna, u SBB Sportskoj hali “Jezero” u Kragujevcu.

Jagodina – Radnički 30:26 (13:13)

JAGODINA – Sportska dvorana: “Jassa”. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Jagodina 6 (6), Radnički 7 (7).

Isključenja: Jagodina 12, Radnički 10 minuta.

JAGODINA: Kostić, Adžić 5, Ćorović, Majkić 6, Bulatović 5, Vukčević 3, Lovrić, Jovanović, Raičević, Ašanin 4, Đurašinović ( 11 odbrana), Stojanović, Gojković 7.

RADNIČKI : Pojužina, Veličković 3, Bjelak 1, Stepanović 11, Nedeljković, StoŠić 2 , Blagojević, Hasanović (7 odbrana), Vlašković, Stoiljković , Ilić (3 odbrane), K. Petrović 6, Rašković, Agatunović 1, T. Petrović, Kolak 2.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading