PRITISAK SA KOJIM NI NOVAK NE MOŽE DA SE NOSI! Đokovićevo prokletstvo na Olimpijskim igrama
AP Photo/Seth Wenig

Svi su ga već videli sa zlatnom medaljom, verovao je da je ovo njeogova godina, da ga niko i ništa ne može zaustaviti.

Mentalno najjači čovek na svetu, teniser koji je osvojio sve što se osvojiti može, neko ko je ispijao pobednički šampanjac, ali i zna kakvog je ukusa gorko vino. 

Peo se na vrh, bio na njemu, padao na dno i vraćao se na pijedestal.

Novak, koji kada su svi protiv njega ostaje smiren, hladan i skocentrisan na cilj.

Đoković, koji na uvrede i provokacije odgovori tako što šalje srca i svojim humanim gestovima pokaže koliko je iznad svih.

Kada ga otpišu, pošalju u penziju, diskvalifikuju, Novak se vrati jači i pošalje poruku - Nesalomiv sam!

PRITISAK SA KOJIM NI NOVAK NE MOŽE DA SE NOSI! Đokovićevo prokletstvo na Olimpijskim igrama

Tanjug/Ap

 

Išao je Novak Đoković putevima prepunim trnja, razvio debelu kožu i nedodirljiv je. Uz dužno poštovanje prema drugim teniserima, kada je Srbin na vrhuncu apsolutno mu niko ništa ne može.

Ali, Olimpijske igre, taj najveći planetarni događaj sa sobom nosi posebnu vrsu pritiska sa kojom čak ni jedan Novak Đoković ne može da se nosi, iako je prošao kroz sve gore navedeno. 

Pritisak je privilegija, često to i sam Novak kaže i osećaju ga svi i to je potpuno normalno. Da nema tog pritiska koja bi bila poenta takmičenja?

Jednom prilikom je naš akademik Matija Bećković rekao - Cela Srbija se uhvatila za jedan reket. I tako je već godinama unazad, tako je bilo i ovoga puta.

Svi smo već upisali sigurnu zlatnu medalju onog trenutka kada je Novak rekao "Da Tokiju".

PRITISAK SA KOJIM NI NOVAK NE MOŽE DA SE NOSI! Đokovićevo prokletstvo na Olimpijskim igrama

Tanjug/Ap

 

Ogromno Bravo za sve naše sportiste, naročito one koji su osvojili medalje, ali, po rekaciji javnosti, utisak je da bi Đokovićevo zlato imalo posebno težinu. 

Novak Đoković koji nas je toliko puta obradovao, čak i razmazio, uveseljavao brojne nedeljne ručkove svojim pobedama u finalima, trebalo je da stavi još šlag na tortu. Onaj šlag, koji će dati torti na aromi.

Znao je to Novak kolika su očekivanja od njega, osećao je podršku, ali i pritisak.

Sve dok je pritisak prisutan, a Đoković ga nadvlada to je dobro i rezultat je pozitivan, onoga trenutka kada pritisak preuzme primat, poraz je neminovan.

Na veliku žalost, taj pritisak uvek pobedi Novaka na Olimpijskim igrama jer su tada očekivanja veća nego ikad.

PRITISAK SA KOJIM NI NOVAK NE MOŽE DA SE NOSI! Đokovićevo prokletstvo na Olimpijskim igrama

EPA

 

Poražen je u polufinalu Pekinga 2008. godine od Rafaela Nadala, zatim od Endija Mareja u polufinalu Londona 2012. godine, onda u prvom kolu Rija od Huana Martina del Potra 2016. i sada opet u tom famoznom polufinalu Tokija od Aleksandra Zvereva.

Imao je Novak sve u svojim rukama protiv Nemca. Dobio prvi set sa 6:1, iako rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, jer je Zverev igrao veoma dobro. Napravio je brejk u drugom i poveo sa 3:2. Cilj se već video, ali onda se Novaku desilo ono što mu se ne dešava ni na jednom drugom turniru do na Olimpijskim igrama.

Potpuno je stao, noge su se odsekle, uvukao se strah od pobede i Novak se ugasio. Đokovića je uhvatila panika, čoveka koji je apsolutni teniski gospodar. Ali, to je ta vrsta pritiska sa kojom ni najveći svih vremena ne može da se izbori.

Vratio se Zverev i meč uveo u treći set. Po pravilu, Đoković se tada presabere i odigra set kao da se ništa nije dogodilo.

Tako je bilo gotovo na svim turnirima, tako će biti ubuduće i na ostalim, nadamo se, ali Olimpijske igre. To prokletstvo Olimpijskih igara Novaka je paralisalo i izgubio je odlučujući set.

Teško će sada biti Novaku da se psihološki pripremi za meč protiv Španca Pabla Karenje Buste.

Ali, velika bi šteta bila da Đoković ove igre završi bez medalje, pa makar ona imala i broznani sjaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mila M

31.07.2021 00:21

Glavu gore, nas uvek zlatni. Sijas i bez ikakvih medalja i pehara. Srecno kroz zivot da ides sa svojom porodicom

Daca

31.07.2021 08:23

Nole ,nas , ne postoji ništa lepše od tvojih pobeda. Ne zaboravi koliko puta si nas usrecio i obradovao. Sacuvaj ljubav prema zivotu a nemoj patiti zbog nekih neostvarenih ciljeva... Zivot je izgubljen ako prestane tvoja zedj za pobedu ,ima jedno lijepo pravilo na ovom svijet IZA NOCI DOLAZI ZORA I NE GUBI HRABROST I VJERU...