ZAR JE BAŠ OVAKO MORALO DA BUDE? Đoković ostao bez zlatne medalje i zlatnog slema, Zverev ide u finale!
EPA

 

Srpski teniser Novak Đoković ostao je bez zlatne medalje na Olimpijskim igrama nakon poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu posle velike borbe i 1:2 (6:1, 3:6, 1:6).

Boli, baš boli. Šta drugo reći nakon polufinala turnira u Tokiju posle kog je naš najbolji teniser ostao bez zlatne medalje, zlatnog slema i šanse da se upiše u istoriju "belog sporta" kao jedini čovek koji je vezao sve titule u godini, uz zlato sa Olimpijskih igara.

Nešto se desilo, samo je pitanje šta tačno u drugom setu pri rezultatu 6:1, 3:2 za Novaka. Prilično lako je Srbin došao do velike prednosti, a onda u petom gemu drugog seta uzeo servis rivalu. Tada se činilo da će ovo biti još jedno lagano veče za Noleta u Tokiju, ali onda kreće potpuni potop.

Zverev je uspeo da veže neverovatnih osam gemova, izjednači, a onda dođe do nedostižnih 0:4 u odlučujućem setu. Srpski as nije baš birao dobra rešenja, često je srljao, žurio, što uopšte nije ličilo na njega.

Nemac je bio sjajan, slomljeni reket i loptica koju je poslao preko stadiona očigledno da su probudili nešto u njemu nakon tog famoznog petog gema u drugom setu. Đoković nije imao onu enegriju koja ga je krasila do ovog turnira. Vezao je 22 pobede pre duela sa Nemcem, jeste se očekivao težak posao, ali ne i ovako bolan poraz. Zverev će u nedelju igrati protiv Karena Hačanova za zlato, a Noletu sledi borba za bronu protiv Karenja-Buste u subotu.

Zar je baš ovako moralo da bude?

ĐOKOVIĆ - ZVEREV 1:2 (6:1, 3:6, 1:6)

1:6 - Kraj! Novak ostaje bez zlatne medalje!

1:5 - Bilo je 15:30 za Novaka, ali se Nemac vraća. Nestvaran tenis igra sada Saša koji je na gem do pobede i finala.

1:4 - Prekida nestvarnu seriju Zvereva naš as! Hajde Nole, možeš ti to!

0:4 - Ne ide, baš ne ide. Zverev dolazi do osmog vezanog gema, ovo uopšte ni liči na Novaka. Zlatni slem i zlatna medalja izmiču Srbinu.

0:3 - Šanse su sada sve manje. Zverev je blizu pobede, drugi brejk u odlučujućem setu. Novak uopšte ne liči na sebe.

0:2 - Tri brejk lopte je imao Novak, ali ne vredi, nešto na šta nismo navikli od njega. Promašeni otvoreni poeni, a onda i potvrda brejka Zvereva za šesti vezani gem.

0:1 - Nije dobro! Đoković prepušta brejk Zverevu odmah ne početku odlučujećeg seta. Peti vezani gem Nemca.

DRUGI SET:

ZAR JE BAŠ OVAKO MORALO DA BUDE? Đoković ostao bez zlatne medalje i zlatnog slema, Zverev ide u finale!

Tanjug/Ap

 

3:6 - Zverev se vratio posle 0:30 i potvrdio brejk. Igraće se odlučujući, treći set. Prvi put na turniru da je Nole izgubio set.

3:5 - Novi brejk Zvereva koji je osvojio 12 pod poslednjih 13 poena i sada će servirati za izjednačenje u setovima.

3:4 - Zverev u seriji, osmi uzastopni poen Nemca i sada je ponovo on taj koji ima vođstvo.

3:3 - Vraća brejk Nemac i to sa nulom. Vratio se sada Zverev u potpunosti u ovaj set.

3:2 - Brejk! Zverev sam sebe izbacuje iz meča! Nestvarne greške na mreži, ponovo je stradao reket, a Nole gazi ka pobedi!

2:2 - Kakav sada gem su odigrali Nemac i Srbin. Iznervirao se Zverev, a stradao je i reket. Đoković smiren, a tu je i podrška sa tribina, istina malobrojna, ali svakako da znači Noletu.

1:2 - Upisuje Nemac drugi gem i već sada ih je sakupio više nego u prvom setu. Deluje sada Saša dosta ozbiljnije.

1:1 - Spasio je sada Nole prvu brejk loptu Zvereva i uspeo da se vrati, a onda i osvoji svoj prvi gem u ovom setu. 

0:1 - Zverev upisuje prvi gem na startu drugog seta. Videćemo da li ovo znači da se Nemac polako vraća u meč.

PRVI SET:

ZAR JE BAŠ OVAKO MORALO DA BUDE? Đoković ostao bez zlatne medalje i zlatnog slema, Zverev ide u finale!

Tanjug/Ap

 

6:1 - Bravo, Nole! Srbin posle 36 minuta dolazi do prednosti od 1:0 u setovima!

5:1 - Evo ga još jedan brejk! Novak izgleda sjajno! Delovalo je da će se ovaj set odužiti, ali Novak servira za vođstvo!

4:1 - Odlično! Đoković potvrđuje brejk nakon još jednog maratonskog gema. Prilično duge razmene udaraca, ali Novak smiren i skoncentrisan.

 

 

3:1 - Bravo, Nole! Evo ga brejk! Nestvarne greške Zvereva i odlični Novak za sada već ozbiljnu prednost, naročito u ovako neizvesnom meču.

2:1 - Jako, jako neizvestan gem. Biće ovo dug meč, tu nema sumnje. Uspeva Novak da ponovo povede, ali ovaj duel već sada traje 17 minuta, a tek je završen treći gem.

1:1 - Dolazi do prvog gema Nemac, ali je moglo da bude i drugačije. Sudije nisu videle da je poen na 15:15 trebalo da pripadne Novaku, a ne Zverevu. Đoković jeste tražio čelendž, ali navodno kasno pa je Saša nakon toga vezao dva poena i uzeo gem.

1:0 - Đoković otvara meč servis gemom. Nije bilo nimalo lako, već sada se vidi da će ovo biti dosta teži izazov za Novaka. Već u prvom gemu odigrao je Srbin najduži poen na dosadašnjem turniru.

09.47 - Meč je počeo!

09.42 - Pre samog početka da podsetimo da je ovo 11. međusobni duel Srbina i Nemca. Do sada je Novak pobeđivao sedam puta uz tri pobede Zvereva. Poslednji put Saša je slavio pre skoro tri godine, od tada je Nole vezao pet trijumfa.

09.35 - Hačanov je počistio Karena-Bustu nakon dva seta i posle sat i 20 minuta igre prošao u finale. To znači da Novak i Aleksandar uskoro izlaze na teren.

09.28 - Hačanov je bio bolji do Buste, Novak će uskoro na teren.

08.45 - Pre nego što uopšte i krenemo sa najavom duela Srbina i Nemca, prvo da se osvrnemo na duel čiji se kraj čeka, kako bi Đoković mogao na teren. Trenutno Kačanov i Karenjo-Busta igraju prvo polufinale, a kada oni završe odmah ćemo videti i Noleta. Rus je upravo osvojio prvi set i još jedan ga deli od finala.

08.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Tokija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Marko

30.07.2021 11:37

Ima za sve, rešenje. Problem je u Novakovoj glavi. Nije Nemac toliko dobar. Novak mu je dao, ovo što ima!

Dddfff

30.07.2021 11:57

Muka mi je, od ovih reportera. Nahvali Nemca, kao da je, vanzemaljac. Ni jednom ne reče, loša igra Novaka? On mu je dao pobedu. Nema opravdanja, za ovakvu lošu igru. Toliki pad u igri, se ne pamti. Naš mentalitet...

Saša

30.07.2021 11:58

Hoće mangup da igra i mix dubl,pa eto mu sad

Zemo

30.07.2021 11:59

Rekao sam jos onomad samo da placa ne bude nakon tolike nadmenosti i bahacenja.I bio sam u pravu.

Sneza C

30.07.2021 13:29

Nek je ziv i zdrav. On je vec postigao istorijske rezultate. Glavu gore i puno srece u zivotu