NOVAKOVA TAJNA USPEHA! Iz ove Đokovićeve izjave svi mogu mnogo da nauče
Tanjug/Ap

Slučaj američke gimnastičarke Simon Bajls, koja se zbog mentalnih problema i pritiska povukla iz finala, izazvao je polemiku u Tokiju, a svoj komentar dao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Od Noleta svi očekuju zlato i to može samo dodatno da ga optereti, ali Novak je tokom karijere često bio u sličnim situacijama i zna kako da se nosi sa tim.

- Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente - rekao je Novak.

Novak je u Tokiju objašnjavao odbojkašima i odbojkašicama Turske psihološki pristup sportu i dugovečnosti, a o tome je razgovarao i sa srpskim sportistima.

- Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis.

NOVAKOVA TAJNA USPEHA! Iz ove Đokovićeve izjave svi mogu mnogo da nauče

Tanjug/Ap

 

Pravi recept ne postoji.

- Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom - tvrdi Đoković.

Na kraju krajeva, Đoković je i sam stigao u Tokio posle psihološki jako teškog Rija 2016. kada je izgubio u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

- Taj poraz u Riju je bio veoma težak za mene. Došao sam tamo kao veliki favorit, dobio četiri od poslednjih pet grend slemova, bio prvi na svetu, tako da znam taj osećaj. Slično se i sada osećam, ali posedujem mnogo više iskustva kao igrač. Znam šta treba da uradim u glavi. Kako da se ponašam i na terenu i van njega kako bih bio najbolja moguća verzija sebe - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading