POSTOJI SUMNJA NBA liga pokrenula istragu protiv Dalasa jer je odustao od borbe za doigravanje
Foto: AP/AP/Tony Gutierrez

Vođstvo najjače košarkaške lige sveta (NBA) pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo razloge zbog kojih su Dalas Maveriksi odmarali glavne igrače protiv Čikaga iako su imali šanse da se eventualnom pobedom umešaju u borbu za doigravanje. Teksašani su taj meč izgubili 115:112 pred svojim navijačima i tako i teoretski izgubili sve šanse da se dokopaju plej-ina, što je dovelo do mnogih pitanja i kontroverzi.

Iz tabora Dalasa se čak nisu libili da kažu da su odustali od doigravanja još pre meča sa Bulsima što je tek ustalasalo javnost i na kraju dovelo do ovakve neminovne reakcije lige. Pre meča sa Čikagom trener Džejson Kid je na iznenađenje mnogih otkrio da im je "rečeno" da odustanu od borbe za doigravanje zbog čega je iz tima izostavio kompletnu petorku, osim Dončića, koji je odigrao samo 12 i po minuta.

- Svi smo želeli priliku da pronađemo način za ulazak u plej-in i nameravali smo igrati dok nam neko ne kaže drugačije. A danas je dan kad nam je rečeno da učinimo nešto drugačije. Zato će Luka igrati u prvoj četvrtini, a onda je gotov za ovu sezonu - najavio je trener Kid plan još uoči utakmice.

POSTOJI SUMNJA NBA liga pokrenula istragu protiv Dalasa jer je odustao od borbe za doigravanje

AP Photo/LM Otero

 

JOKIĆ OSTVARIO DABL-DABL UPRKOS PORAZU Denver izgubio u gostima, "Džoker" napravio neverovatan potez u prvoj sekundi meča (VIDEO) 

Sada će Mevsi morati da objasne vođstvu lige zbog čega su doneli odluku koja se kosi sa svim postulatima sporta i takmičenja.

- NBA je danas započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama i ponašanjem Dalas Maveriksa sa spiskom igrača u vezi sa sinoćnjom utakmicom Dalas - Čikago, uključujući motive koji stoje iza tih akcija - rekao je portparol NBA Majk Bas u subotu popodne.

Dalas je imao jedan jedini motiv za ovakvu odluku, ali ni on ne može da opravda ovakvu krajnje nesportsku odluku kluba u meču sa Bulsima.

Naime, ispadanjem iz plej-ina Mevsi su osigurali 10. najgori učinak u ligi, što znači da bi trebalo da dobiju 10. pik i tako ga zadrže, a donosi im tri posto šanse da u lutriji dobiju prvi pik koji omogućuje dovođenje senzacionalnog Francuza Viktora Vembanjame te 13.8% šanse da će birati među prva četiri.

Dalas je u meču sa Čikagom odmarao Irvinga, Hardaveja Džuniora, Grina i Kelbera,akoristio je Dončića samo u prvoj četvrtini. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading